fbpx ”Der Snåsamann hat meinen Sohn geheilt” Hopp til hovedinnhold

”Der Snåsamann hat meinen Sohn geheilt”

Utenlandske medier har virkelig fått opp øynene for helseminister Bjarne Håkon Hanssen etter at han gikk ut og bekjente at Snåsamannen hadde helbredet sønnens magesmerter.

Både tyske og nederlandske aviser har i helgen berettet at den norske helseministeren tror på Snåsamannens overnaturlige evner. Både Frankfurter Rundschau og den store sørtyske avisen Badische Zeitung bruker store overskrifter på saken.

De tyske avisene beskriver i detalj hvordan ”Jungvater” Hanssen grep til telefonen da kolikksmertene til sønnen ble uutholdelige. Etter en samtale med ”Wunderheiler” Joralf Gjerstad ble smertene borte. Avisene konstater tørt at mange norske pasienter rapporterer at de er blitt helbredet av Gjerstad. Men at Hanssens tilfelle stiller i en særklasse. ”Denn Hanssen is nicht irgendein Papa, er ist Norwegens Gesundheitsminister” (Hanssen er ikke hviken som helst far, han er Norges helseminister).

Også Nederlands største avis De Telegraaf har en lengre artikkel om saken, under tittelen ”Norsk minister sverger til medisinmann”. Avisen siterer professor Kristian Gundersen: ”Vi har alle opplevd ting som ikke kan forklares. Men som helseminister har du et ansvar. Hanssen formidler her at myndighetene ser på alternativ medisin som et akseptabelt alternativ til tradisjonell medisin.”

Hanssens forhold til Snåsamannen er blitt en hit også på mange utenlandske nettsteder og blogger. ”Norway retreats back into the Middle Ages”, skriver James Randi Educational Foundation på sin nettside. Stiftelsen har som formål å stimulere kritisk tenkning overfor paranormale fenomener i samfunnet.
“The latest twist in this farce is that several politicians – including the Minister of Health – have joined the media circus and declared their faith in Gjerstad's abilities”, skriver lederen in stiftelsen, James Randi.

Hanssens forhold til Snåsamannen er blitt en hit også på mange utenlandske nettsteder og blogger.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse