fbpx Færre mistet autorisasjonen Hopp til hovedinnhold

Færre mistet autorisasjonen

I alt mistet 63 helsepersonell autorisasjonen i 2008. Det er 10 prosent færre enn året før. 21 av dem var sykepleiere.

Mer enn halvparten av helsepersonell som mistet autorisasjonen i fjor, mistet den på grunn av misbruk av rusmiddel. Det gjelder til sammen 37 helsepersonell, hvorav 15 var sykepleiere.

143 reaksjoner


Statens helsetilsyn gav 143 reaksjoner mot enkeltpersoner i 2008, mot 155 året før. Over halvparten av reaksjonene (77) ble gitt til leger, mens dette ble gitt til 28 sykepleiere. Sju sykepleiere fikk advarsel, mens 21 mistet autorisasjonen.

I saker som gjelder tap av autorisasjon, kommer informasjonen ofte fra arbeidsgiver eller påtalemyndighetene. Når Helsetilsynet i fylket mener at det kan være grunn til å reagere mot helsepersonell, blir saken sendt til Statens helsetilsyn, som har myndighet til å gi formelle reaksjoner. Det kan være å tildele advarsel eller frata autorisasjon.

Få virksomheter


I 2008 behandlet Statens helsetilsyn 15 saker mot virksomheter, mot 41 året før. Tolv av virksomhetene fikk kritikk for utilstrekkelig intern organisering og styring. I tre saker fant ikke Statens helsetilsyn grunn til å gi kritikk.

Sju sykepleiere fikk advarsel, mens 21 mistet autorisasjonen.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse