fbpx Sykepleier ble årets helseleder Hopp til hovedinnhold

Sykepleier ble årets helseleder

Med systematisk og målrettet arbeid lykkes Margit Sørhus med å bygge opp et mangesidig habiliterings- og rehabiliteringstilbud i Helse Bergen. Derfor er hun valgt til årets helseleder.

- Min lederfilosofi er enkel: Jeg kan ikke gjøre en god jobb uten dem rundt meg. Derfor ønsker jeg at de skal vokse og få det til. Jeg jobber for at mine medarbeidere og mellomledere skal bli gode, sier Margit Sørhus til Sykepleien.

Klinikksjefen startet som sykepleier, ble avdelingsleder og siden pleie- og omsorgssjef. Nå er hun klinikkdirektør ved Helse Bergen, Haukeland universitetssykehus. Sykepleier-bakgrunnen har vært positiv, selv om hun nå har sin fokus på ledelse.

- Jeg har veldig forståelse for sykepleiernes situasjon, sier Margit Sørhus.

- Vi er stolt av deg, sa NSF-forbundsleder Lisbeth Normann da prisen ble delt ut i Oslo Kongressenter. Margit Sørhus er fremdeles medlem i NSF.

Heder og ære
Norsk sykehus- og helsetjenesteforenings (NSH) helselederpris er en anerkjennelse og belønning som gis på grunnlag av en ledelseskultur og/eller filosofi som har hatt positiv innvirkning på arbeidsmiljø og arbeidsinnsats med sikte på effektiv ressursbruk og god kvalitet på tjenestene. Det er særlig lagt vekt på ledelse med et tverrfaglig fokus.

Erfaren
Margit Sørhus har vært leder i mange år.  Hun har vært leder av avdeling for fysikalsk medisin og rehabilitering (AFMR ) siden helsereformen i 2002. Siden 2003 har hun vært leder av Habiliterings- og rehabiliteringsklinikken. 

God til å involvere
Klinikken har til sammen ca 140 medarbeidere spredd på 3-4 ulike georgrafiske steder. Medarbeidergruppen er svært tverrfaglig. Sykepleieren har vektlagt involvering av ledere, tillitsvalgte og verneombud i omstillingsprosesser og nyorientering.

Skal inspirere
Hensikten med helselederprisen er å stimulere til økt fokus på nødvendigheten av god og tverrfaglig ledelse i helsetjenesten. Samtidig skal prisen motivere ansatte i helsetjenesten til økt interesse for ledelse som et eget fagområde.  Prisen deles ut årlig i under NSHs lederkonferanse, som er i dag. 




Min lederfilosofi er enkel: Jeg kan ikke gjøre en god jobb uten dem rundt meg.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse