fbpx 52 prosent stryk i anatomi og fysiologi Hopp til hovedinnhold

52 prosent stryk i anatomi og fysiologi

Ved sykepleierutdanningen ved Universitet i Stavanger (UiS), strøk over halvparten av førsteårsstudentene i anatomi og fysiologi før jul.

– Det er ikke så lett å forstå at så mange strøk i år. Vi har en god lærerstab, og det har ikke vært skifte av forelesere. Eksamensformen har vi også hatt et par år, sier leder Kari Vevatne på institutt for helsefag ved UiS til Stavanger Aftenblad.

Opptakskravene i Stavanger har heller ikke vært lavere i år enn i fjor. 

Mange jobber deltid
Vevatne peker på at det er utfordrende både for studenter og forelesere med studenter som har mange oppgaver ved siden av, og påpeker at mange av studentene har deltidsjobber.

29 prosent av studentene strøk i generell sykepleie. Hver eksamen gir ti studiepoeng. Skolen vil nå sette seg ned sammen med studentene for å lete etter årsaker til den høye strykprosenten.

Vi har en god lærerstab.

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.