fbpx Kreftpasienter tilbake i arbeid Hopp til hovedinnhold

Kreftpasienter tilbake i arbeid

80 prosent av kreftpasienter uten tilbakefall, fortsetter å jobbe etter at behandlingen er avsluttet. 

Det viser tall fra en ny, norsk doktorgradsstudie ved Universitetet i Oslo.
Pasientene er behandlet ved Radiumhospitalet fra 1998 til 2002, og hadde i utgangspunktet enten bryst-, prostata- eller testikkelkreft. Ingen av dem hadde tilbakefall etter avsluttet behandling.  

Det viser seg at 80 prosent av disse tidligere pasientene er i arbeid etterpå, og at levekårene deres er sammenlignbare med resten av befolkningen. Disse pasientene takler også stress i jobben like godt som andre.

Ifølge studien, som er utført av Sævar Berg Gudbergsson ved Det medisinske fakultet ved UiO, rapporterer pasientene om flere somatiske sykdomssymptomer og svakere mental og fysisk arbeidskapasitet, men fungerer altså like godt som kontrollgruppen når de er ute i arbeid.

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.