Hjemmetjenesten i Bergen kan snart få gratis parkering

Nå kan det snart bli slutt på at hjemmetjenestens ansatte leiter etter parkeringsplass når de skal til en pasient i Bergen sentrum.
Når hjemmetjenestens ansatte i Bergen kjører bil rundt til brukerne har de et «allsonekort». Det gir dem rett til å parkere i boligsone 2-30. I sone 1 i sentrum er de imidlertid henvist til å parkere på parkometer-/avgiftsplasser.
Foreslått vedtatt
De siste årene har de ansatte slitt med å finne parkering når de skal til brukerne i sentrum. Problemet gjelder spesielt i sone 1. Derfor har byrådet i Bergen bedt bystyret fatte dette vedtaket:
«Med hjemmel i forskrift om avgiftsbelagt boligsoneparkering, Bergen kommune, Vestland, § 3 vedtar bystyret at det gis avgiftsfritak for parkeringstillatelser etter forskriften for:
«Kjøretøy som utelukkende brukes til transport av personell som yter tjenester etter lov om kommunale helse- og omsorgstjenester § 3-2 første ledd nr. 6 bokstavene a og b. Transport i forbindelse med brukerstyrt personlig assistanse og støttekontakttjenester omfattes ikke. Det er en forutsetning for avgiftsfritaket at kjøretøyene ikke benyttes til salg av tilleggstjenester eller annen økonomisk aktivitet.»
– Kan bruke opptil en halvtime hver dag
Helsebyråd Marte Monstad i Bergen kommune opplyser at bakgrunnen for forslaget er at det vil frigi tid for ansatte, og gjøre den travle arbeidsdagen litt enklere og mer effektiv.
– Dette vil bety at helsepersonell kan fokusere på å gi gode helse- og omsorgstjenester, istedenfor å lete etter en ledig parkeringsplass.
Hun legger til at hjemmetjenesten opplyser at de kan bruke opptil en halvtime hver dag på å finne parkeringsplass i Bergen sentrum når de skal besøke en bruker.
Økonomiske konsekvenser
De økonomiske konsekvensene av avgiftsfritaket har først og fremst betydning for fordelingen av kostnader og inntekter internt i kommunen. Helse- og omsorgsetatenes utgifter til boligsoneparkering inngår i Bymiljøetatens parkeringsinntekter.
– Vil Bymiljøetaten få mindre å rutte med, hvis forslaget går gjennom?
– Konsekvensen av vedtaket blir først og fremst at kommunen slipper å bruke tid på internfakturering mellom to offentlige etater. Det er jo enda en gevinst ved forslaget, sier helsebyråd Monstad.
Saken skal behandles i bystyret 27. mai.
1 Kommentarer
JE.
,Mobloland som setter stikker i hjulene for seg selv. At dette ikke er innført allerede er helt utrolig. Hjemme spl. burde få stå hvor som helst så lenge det ikke er til fare for andre eller fremkomst for utrykningskjøretøy. Hjemme spl. må jo ofte "rykke ut" til fall ol.