fbpx Forskningspris til psykiatrisk sykepleier Hopp til hovedinnhold

Forskningspris til psykiatrisk sykepleier

– Jeg blir både ydmyk og glad for å få prisen. Jeg deler denne med mange, sier Inge Joa. 

Joa mottar forskingsprisen fra Stavanger universitetssykehus (SUS) for enestående arbeid innen tidlig intervensjon ved psykose, et felt han har vært en del av siden TIPS-arbeidets (tidlig intervensjon ved psykose) oppstart på 1990-tallet.

Han er utdannet psykiatrisk sykepleier og er sentral i TIPS forskergruppe ved SUS. Han er også leder for nasjonalt kvalitetsregister Psykisk Helsevern Voksne.

Holdt på i 20 år

– Jeg blir både ydmyk og glad for å få prisen. Jeg deler denne med mange. TIPS forskergruppe, som nå har holdt på i mer enn 20 år, består av en rekke dedikerte og flotte kollegaer på tvers av fag, som daglig brenner for tidlig intervensjon ved psykose, sier Joa på hjemmesidene til Helse Stavanger.

Joa er motivert av ønsket å bidra til å forbedre helsetjenestene for unge med psykiske lidelser.

– Inge Joa har vært en nøkkelperson i utviklingen av tidlig intervensjon ved psykose, både nasjonalt og internasjonalt. Hans arbeid har ikke bare ført til viktige vitenskapelige publikasjoner, men også til konkrete forbedringer i behandlingen av unge med psykiske lidelser, sier Svein Skeie, forskningsdirektør ved SUS. 

Lagarbeid

Komiteen som delte ut prisen trekker også frem Joas evne til å bygge opp sterke lokale forskningsmiljøer, og ikke minst hans omfattende innsats innen undervisning og veiledning.

Joa understreker at forskning er et lagarbeid, og han er også takknemlig overfor alle brukerne av tjenestene, som deltar i studier og dermed bidrar til å utvikle den psykiske helsetjenesten.

 

Fakta
Forskningsprisen

Deles ut til forskere/forskningsmiljøer som har bidratt vesentlig til forskning ved Stavanger universitetssjukehus.

  • Pris har vært delt ut nesten årlig siden 1992. 
  • Prisen er på 50 000 kroner og skal brukes til videre forskningsrelatert aktivitet. 
  • Årets forskningspris hadde fire nominerte kandidater.

Kilde: SUS

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse