fbpx Legemiddelindustrien har utbetalt flere hundre millioner til helseorganisasjoner Hopp til hovedinnhold

Legemiddelindustrien har utbetalt flere hundre millioner til helseorganisasjoner

Voser stabler med 200 kroner-sedler

De siste ni årene har legemiddelindustrien betalt ut flere hundre millioner kroner til norsk helsepersonell og helseorganisasjoner.

Mellom 2020 og 2022 ble det betalt ut 168 millioner kroner, viser en kartlegging gjort av Dagens Medisin. De har basert seg på dokumenter som viser utbetalinger til helsepersonell og helseorganisasjoner i Norge, som er offentliggjort hvert år siden 2016.

Dagens Medisins kartlegging viser at det i årene 2020, 2021 og 2022 ble utbetalt henholdsvis 41,1 millioner kroner, 51,8 millioner og 74,8 millioner fra 39 legemiddelselskaper til helsepersonell og helseorganisasjoner.

Svein Aarseth, leder for Rådet for legeetikk, sier det på en eller annen måte er nødt til å være samarbeid mellom klinikken og de farmasøytiske firmaene.

På spørsmål om hvordan han mener det står seg at det er betalt ut hundre tusen eller over millionen til enkeltleger og deres foretak, svarer han følgende:

– Det kan godt tenkes at noen leger har en viss binding til firmaer, sier han.

Leif Rune Skymoen, sjef for bransjeforeningen Legemiddelindustrien (LMI), sier at samarbeidet mellom industrien og helsepersonell er viktig, ønskelig og nødvendig.

– Det handler om interessene til pasienten, helsetjenesten og samfunnet for øvrig. Det handler om riktig bruk av legemidler og om kunnskapsdeling mellom helsepersonell.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse