fbpx MSF: Umulig å forlate sykehus i Khan Younis – bakken rister av angrep Hopp til hovedinnhold

MSF: Umulig å forlate sykehus i Khan Younis – bakken rister av angrep

Livredde pasienter, helsearbeidere og fordrevne har ingen mulighet til å forlate Nasser-sykehuset i Khan Younis på trygt vis, opplyser Leger Uten Grenser (MSF).

Veiene ved sykehuset er blokkert, samtidig som det raser kamper like ved. Inne på sykehuset kan folk føle at bakken rister som følge av de kraftige israelske angrepene.

Trappes opp

Tirsdag kom meldingen om at israelske styrker har omringet Khan Younis, Gazas nest største by, etter flere dager med harde angrep. Den israelske hæren varslet også at operasjonene i byen skal trappes opp, samtidig som folk i områdene like ved sykehuset er blitt bedt om å evakuere.

– Kraftige angrep nær Nasser-sykehuset får bakken til å riste, forteller våre ansatte på sykehuset. Det skaper frykt og panikk hos helsepersonell, pasienter og folk som har søkt tilflukt ved sykehuset, skriver MSF i en oppdatering til NTB.

Norske sykepleiere bare kilometer unna

Alle avdelingene på sykehuset er fulle av pasienter. Nå frykter MSF at både luft- og bakkeangrepene blir trappet opp slik at de kommer enda nærmere sykehuset.

Det norske Norwac-teamet er på det europeiske sykehuset i regionen, rundt fire kilometer fra Nasser-sykehuset.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse