fbpx Undersøkelse: Hver tredje pårørende misfornøyd med Oslos helsehus Hopp til hovedinnhold

Undersøkelse: Hver tredje pårørende misfornøyd med Oslos helsehus

Bildet viser Helge Jagmann i sykehjemsetaten i Oslo

29 prosent av de pårørende til pasienter på de fire helsehusene i Oslo er misfornøyd eller svært misfornøyd med oppholdet deres nære hadde, sier direktør Helge Jagmann i sykehjemsetaten i kommunen.

Ifølge Dagsavisen er undersøkelsen gjennomført av Opinion. De pårørende til de 1000 siste pasientene ved helsehusene Ullern, Solvang, Lilleborg og Solfjellhøgda er spurt, og halvparten har svart.

Ullern helsehus, der Statsforvalteren skal følge opp flere klagesaker med tilsyn, kommer dårligst ut. Der svarer til sammen 51 prosent at de er misfornøyd eller svært misfornøyd.

– Hovedfunnet i undersøkelsen er at omtrent halvparten ikke er spesielt fornøyd med det de har opplevd på Ullern helsehus. Omtrent en tredel svarer det samme hos de andre helsehusene. For meg er det overraskende at så mange var så negative. Det må vi ta fatt i og rydde opp i framover, sier direktør Helge Jagmann i sykehjemsetaten til Dagsavisen.

1 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Tine

Slektning av pasient
1 month 1 week siden

Det er ikke tart i det hele tatt at så mange uttrykker at de er misfornøyde. Noe kan handle om mangel på personell, men også om maten, som jeg selv har reagert på. Det er stor forskjell på om mat smaker godt og om den har ernæringsmessig god kvalitet. Det er ingen sak å servere folk mat med masse mel og sukker og ultraprosseserte produkter og få det til å smake godt. Det gjør det for de fleste. Utfordringen er å kombinere det med ernæringsmessig mat som ikke skader pasientene. Å gi feks diabetespasienter denne type mat, er rett og slett til stor skade. Vet ikke de som lager/serverer maten hva lettopptagelige karbohydrater er og hvor stor skade det gjør, særlig på pasienter med diabetes, men også for andre? Retter med brød,loff, pasta og ris, samt pannekaker er svært rimelig i forhold til gode grønnsaker og kjøtt/fisk/egg.
I tillegg blir de påført vond vegetarmat en dag i uken. Dette er hårreisende og fører til at pasientene blir sykere og noen kan dø av dette.
Er det inkompetanse og penger dette handler om, eller ignoranse med hensyn til hvordan de eldre og syke har det og om de kan bli friskere?

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse