fbpx Hvem får årets Skamløs-pris? Hopp til hovedinnhold
Seksualitet og helse:

Hvem får årets Skamløs-pris?

Lege Kaveh Rashidi, aktivist Sultan Hadaddeen og organisasjonen Garmeres er i finalen før utdelingen av årets Skamløs-pris.

Skamløsprisen deles ut av Sex og samfunn fredag 2. september. 

Formålet med prisen er å løfte frem enkeltpersoner og organisasjoner og grupper som har markert seg for å fjerne skam rundt seksualitet og seksuell helse.

– Innsats trengs på mange arenaer

– De tre finalistene er veldig forskjellige kandidater, og de jobber på hver sin måte for økt åpenhet og for å fjerne skam, sier Anneli Rønes, fagpolitisk rådgiver ved Sex og samfunn.

Hun sier de er gode eksempler på at innsats trengs på mange arenaer:

– Både på legekontoret, i samfunnsdebatten og på arenaer hvor vi mennesker møtes. Alle tre er viktige talerør for ulike deler av samfunnet, og gjør et viktig arbeid hver dag for å fjerne skam knyttet til seksualitet, sier hun.

Åpenhet og tilhørighet

En liste på ti navn er nå kortet ned til tre, og Sex og samfunn presenterer de tre finalistene slik:

Foto: Håkon Sandmo Karlsen

Garmeres – en organisasjon for, av og med skeive samer og har sitt utspring i Saepmie Pride/Sápmi Pride. Garmeres jobber for et samfunn med rom og tilhørighet for alle som ikke alltid passer inn i kjønn- og seksualitetsnormene i minoritetssamfunn, skriver Sex og samfunn i nominasjonen.

Foto: Kristoffer Myhre

Kaveh Rashidi – lege, skribent og foredragsholder og har et stort engasjement for seksuell helse. Kaveh jobber for at vi alle skal snakke mer åpent om seksuell helse, og er særlig opptatt av at leger må tørre å snakke med sine pasienter om sex, heter det i nominasjonen.

Foto: Privat

Sultan Hadaddeen – opprinnelig fra Jordan og kom til Norge i 2015. Da hun kom ut som trans i en alder av 12 år tvang familien henne til homoterapi, skriver Sex og samfunn, og legger til at Sultan blant annet har engasjert seg for at transpersoner, ikke-binære og sexarbeidere skal bli inkludert i markeringen av kvinnedagen.

Tidligere vinnere:

2021: Ida Hauge Dignes og Marianne Knudsen fra podkasten Hemma
Ærespris 2020: Kim Friele
2020: Morten Hegseth
2019: Tuva Fellman
2018: Carina Elisabeth Carlsen
2017: Vi Tror Deg-stiftelsen, ved Andrea Voldum og June Holm
2016: Nancy Herz, Sofia Nesrine Srour og Amina Bile, også kjent som de skamløse minoritetsjentene

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse