fbpx Regjeringen foreslår egen barnekoordinator i kommunene Hopp til hovedinnhold

Regjeringen foreslår egen barnekoordinator i kommunene

Bent Høie på pressekonferanse 27. mai 2020

– Det er en belastning for familiene når det offentlige ikke snakker sammen og tjenestene ikke ser det store bildet, sier kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V). 

I forslaget som er sendt på høring er formålet at barnevernet, skolehelsetjenesten, Nav, sosialtjenesten, skolene og andre instanser skal samarbeide tettere rundt utsatte barn og unge.

Kommunen skal samordne tjenestene og familier og barn med ekstra stort behov skal få sin egen barnekoordinator.

– En belastning

Kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V) mener foreldrene skal slippe å bruke tid på å koordinere tilbudene fra det offentlige.

– Det er en belastning for familiene når det offentlige ikke snakker sammen og tjenestene ikke ser det store bildet. Det skal være en rød tråd fra skolen og barnehagen og til barnevernet, sosialtjenesten og helse- og omsorgstjenesten, sier hun, sier hun i en pressemelding.

Barnekoordinator med beslutningsmyndighet

I en pressemelding heter det: 
«Regjeringen vil gjennomføre en likeverdsreform for å gjøre det enklere for familier som har eller venter barn med alvorlig sykdom, skade eller nedsatt funksjonsevne. Derfor foreslår vi å innføre en rett til barnekoordinator for familier som vil ha behov for langvarige og sammensatte eller koordinerte helse- og omsorgstjenester og andre velferdstjenester. Barnekoordinator skal få myndighet til å beslutte i forhold som angår koordinering av velferdstjenester.»

– Vi ønsker et samfunn som stiller opp og hvor alle blir ivaretatt og inkludert. Barnekoordinatoren skal sørge for at familien og barnet får et velferdstjenestetilbud som er koordinert og helhetlig og at de får nødvendig informasjon og veiledning. Det håper jeg vil gjøre hverdagen enklere for hele familien, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) i pressemeldingen.

Mange lover må endres

Endringsforslaget berører flere departementer og en rekke lover:

Arbeids- og sosialdepartementet, Barne- og familiedepartementet, Helse- og omsorgsdepartementet, Kommunal- og moderniseringsdepartementet og Kunnskapsdepartementet er involvert.

Høringsnotatet inneholder forslag til endringer i helse- og omsorgstjenesteloven, spesialisthelsetjenesteloven, pasient- og brukerrettighetsloven, barnevernloven, barnehageloven, opplæringsloven, friskoleloven, sosialtjenesteloven, NAV-loven, krisesenterloven, familievernkontorloven og introduksjonsloven. Videre inneholder det forslag til en felles forskrift om individuell plan.

Fristen for å komme med høringsinnspill er 1. november. Hele høringsforslaget kan du lese her.
 

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse