fbpx Treffende og varm satire Hopp til hovedinnhold

Treffende og varm satire

Bokfakta

Boktittel: Mannen som ikke ville hjem
Forfatter: Roger Pihl
Forlag: Juritzen Forlag, 2014
Sidetall:
ISBN: 978-82-8205-595-6

Ingen forpliktelser og lenge etterlengtet hvile. Pleie og omsorg fra vennlige sykepleiere. Det kan være rent behagelig å være innlagt på sykehus, og noen har det slett ikke travelt med å komme seg tilbake til hverdagen som venter. Men det må alle før eller sener. Eller …?
Valdemar Vågen er en gründer som har begravet seg i arbeid etter at han mistet familien i en bilulykke. Syklende på vei til jobb blir han påkjørt av en bil og ender på sykehus. Her opplever han noe som forandrer ham for alltid. 
På sykehuset får Valdemar omsorg for første gang på mange år, og kjemper hardt for å beholde den. Hvor lenge kan man utsette å bli frisk? Hvilke hemmeligheter skjuler seg i sykehusgangene? 
Roger Pihl er en anerkjent forfatter som selv er gründer. Han har skrevet en lettlest og humoristisk roman, med en hovedkarakter som er lett å like. Han lar også leseren treffe andre sympatiske karakterer, ikke minst et knippe pliktoppfyllende og omsorgsfulle sykepleiere. Språket er lett slentrende, noe som kler historien godt. At historien ikke kan anses som like troverdig hele veien har ingen betydning, og er mest sannsynlig heller ikke forfatterens intensjon.
Mannen som ikke ville hjemer underholdende lesning, og gir samtidig et nyttig skråblikk på norsk helsevesen og dets store prosesser. Viktigheten av å være opptatt av god behandling av pasienter, og ikke kun på penger og budsjetter, understrekes. 
Denne boken kan passe for alle som er ute etter humoristisk og lettlest lektyre; og ikke minst for de med pasient- eller helsefaglig erfaring.

Annonse
Annonse