fbpx Fikk den første dosen av lungekreftvaksine Hopp til hovedinnhold

Fikk den første dosen av lungekreftvaksine

Bilde av kreftvaksinering

En ny vaksine mot lungekreft skal jakte og drepe kreftcellene, basert på mRNA-teknologien som ble brukt på koronavaksinen.

Den første lungekreftvaksinen ble satt av Keenjee Nama, som er forskningssykepleier ved University College London Hospitals kliniske forskningsavdeling i sentrale London, for to uker siden.

Kalles BNT116

Vaksinen – som er en mRNA kreftimmunterapi for ikke-småcellet lungekreft (NSCLC), kjent som BNT116 – leveres av Biontech. 

Dette er en del av den første kliniske studien for lungekreftimmunterapi i Storbritannia. 

130 deltakere

Omtrent 130 deltakere vil bli inkludert i studien på tvers av 34 forskningssteder i sju land, med seks steder valgt ut i Storbritannia.

Vaksinen testes på pasienter fra USA, Tyskland, Ungarn, Polen, Spania og Tyrkia.

Det er forskning.no som skrev om saken først.

Ifølge Forskning.no er det flere studier i verden som tester ut mRNA-vaksine på kreft. I Norge forskes det også på feltet.

– Tidligere var det langt mellom suksessene. Nå er det flere preparater som viser lovende resultater, sier kreftforsker Åslaug Helland til nettstedet.

Siow Ming Lee, professor i onkologi ved University College i London, leder den britiske delen av studien. Han sier til avisa The Guardian at denne teknologien er den neste store retningen innen kreftbehandling.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse