fbpx Helse Sør-Øst kjøper helsetjenester for 4,3 milliarder årlig Hopp til hovedinnhold

Helse Sør-Øst kjøper helsetjenester for 4,3 milliarder årlig

Helse Sør-Øst inngår nye og utvider eksisterende avtaler for å kutte ventetidene. Årlig bruker helseforetaket 4,3 milliarder på tjenester fra private aktører.

Nye avtaler innen spiseforstyrrelser, tverrfaglig spesialisert rusbehandling (TSB) og poliklinisk laboratorievirksomhet skal starte opp i januar 2025. Nye avtaler innen rehabilitering skal inngås for oppstart året etter – i januar 2026, ifølge en pressemelding fra foretaket.

I tillegg har Helse Sør-Øst allerede avtaler innen blant annet psykisk helsevern, somatikk og radiologi. I år ble døgnbehandling for psykisk helsevern utvidet med 6400 liggedøgn. I tillegg ble det 1200 flere utredninger og 150 kontroller av hjertetilstander.

Nå i juni ble dessuten avtalene innen koloskopi utvidet med 1500 konsultasjoner for pasienter som henvises direkte fra sykehus. For å redusere koloskopi-ventetider hos sykehusene i Telemark, Vestfold og Innlandet blir det et utvidet tilbud lokalt.

– Helse Sør-Øst ønsker å inngå avtale med én leverandør lokalisert i opptaksområdet til Sykehuset Innlandet HF og én til to leverandører lokalisert i opptaksområdet til Sykehuset Telemark HF/Sykehuset i Vestfold HF. For at flest mulig pasienter skal ha kort reisevei, er det ønskelig at tilbudet er lett tilgjengelig i opptaksområdene, heter det i pressemeldingen.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse