fbpx UNN Harstad til rød beredskap – større skader på bygget enn først antatt Hopp til hovedinnhold

UNN Harstad til rød beredskap – større skader på bygget enn først antatt

Bilde fra helikopterlandingsplassen utenfor UNN Harstad

UNN Harstad er påført store skader på kritisk infrastruktur etter at deler av taket løsnet i uværet torsdag. Sykehuset er satt i rød beredskap.

Sykehuset i Harstad er påført omfattende skader på taket og ble dessuten truffet av flygende bygningsdeler fra andre bygg som er påført skader av den kraftige vinden torsdag ettermiddag.

Uklart skadeomgang

– Grunnet kritisk infrastruktur går UNN Harstad til rød beredskap. Større deler av bygget ser ut til å være skadd enn først antatt, og det er usikkert hvordan dette vil påvirke ordinær drift de neste timene. Det jobbes med å kartlegge det totale skadeomfanget på taket, skriver sykehuset på X/Twitter.

Først ble beredskapen satt til gult nivå etter at sykehuset ble rammet av den ekstreme vinden fra uværet Ingunn torsdag. Alle torsdagens timeavtaler ble avlyst, og lokal kriseledelse ble satt.

Sperret av området

Ødeleggelsene på byggene ble også vurdert til å utgjøre en fare for alle i området. Politiet sperret av et område rundt sykehuset for å begrense ferdsel til og fra sykehuset på grunn av farepotensialet i området.

– Politiet sperrer av området rundt UNN Harstad og begrenser ferdsel til og fra sykehuset på grunn av farepotensialet i området, skriver Troms politidistrikt på X/Twitter.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse