fbpx Styreledere fra Oslo hentet til Helse Nord Hopp til hovedinnhold

Styreledere fra Oslo hentet til Helse Nord

Bildet viser Jan Frich og Anders Frafjord, som er nye styreledere ved henholdsvis Universitetssykehuset Nord-Norge og Nordlandssykehuset

Styret i Helse Nord har utnevnt nye styrer i de seks helseforetakene i regionen. Blant de nye styrelederne er to fra Oslo.

Anders Mohn Frafjord kommer inn som ny styreleder i Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN). Han er til daglig viseadministrerende direktør og stabssjef ved Oslo universitetssykehus (OUS). Jan Frich, som er administrerende direktør ved Diakonhjemmet sykehus i Oslo, er valgt som ny styreleder i Nordlandssykehuset.

Se hele listen over de nye styrene i Helse Nord nederst i saken.

UNN har også hentet inn sykepleierutdannede Øyvind Bakke fra Oslo som nytt styremedlem. Han tiltrådte nylig som direktør ved Sykehuset Vestfold. Legen Geir Stene-Larsen, også han fra Oslo, går inn i styret i Helgelandssykehuset. Der fortsetter Arne Benjaminsen, direktør ved Universitetet i Oslo, som styreleder.

Lena Nymo Helli fra Nittedal er gjenvalgt som styreleder i Finnmarkssykehuset. Helli er til daglig administrerende direktør i helseklyngen Norway Health Tech. Andreas Moan fra Oslo er ny nestleder i styret. Moan er lege og tidligere forskningsdirektør ved Oslo universitetssykehus, Ullevål.

– Trygg på at de aller fleste i nord vil ønske dem velkommen

Styreleder Renate Larsen i Helse Nord er strålende fornøyd med de nye styrelederne ved UNN og Nordlandssykehuset.

– De har lang og bred ledererfaring fra spesialisthelsetjenesten og landets største fagmiljøer. Jeg føler meg trygg på at det vil være nyttig i den omstillingen vi står overfor de neste årene. De nye styrelederne får følge av bredt sammensatt kompetanse fra Nord-Norge i sine styrer. At kompetente mennesker, uavhengig av hvor de kommer fra, vil ta på seg et oppdrag i nord, skal vi se på som en anerkjennelse. Derfor er jeg trygg på at de aller fleste i nord vil ønske dem velkommen og lykke til i det viktige oppdraget, skriver hun i en sms til Sykepleien.

Hun avviser at det har kommet føringer fra sentralt hold om å hente inn styreledere fra Oslo.

– Nei, det er styret i Helse Nord RHF som oppnevner styrene i helseforetakene, skriver Larsen.

– Forventer at de setter seg inn i lokale forhold

Fylkesleder Åshild Østlyngen i Norsk Sykepleierforbund i Troms og Finnmark sier det kan være positivt med styremedlemmer fra ulike deler av landet.

– Jeg ser at noen reagerer på at det er nye styremedlemmer fra Oslo. Vi må stole på dem som oppnevner styremedlemmer, og at de har de riktige kvalifikasjonene til å sitte i et styre. Det er viktig. Min forventning er at de nye styremedlemmene fra Oslo setter seg inn i lokale forhold og gjør seg kjent i regionen. Det er litt andre utfordringer her enn i Oslo. Samtidig kan det være bra å ha en miks, sier hun til Sykepleien.

De nye styrene – hele listen

Universitetssykehuset Nord-Norge

Styreleder: Anders Mohn Frafjord – Oslo (ny)

Nestleder: Gunbjørg Svineng – Tromsø (ny rolle)

Styremedlemmer: Beate Rakha Knutsen – Hamarøy, Øyvind Bakke – Oslo (ny), Vidar Bjørnås – Bardufoss (ny), Rigmor Abel – Tromsø (ny), Toril Nagelhus Hernes – Trondheim (ny), Rolf Eigil Bygdnes – Tromsø (ny)

Nordlandssykehuset

Styreleder: Jan Frich – Oslo (ny). 

Nestleder: Olav Godtfred Klausen – Haugesund (ny)

Styremedlemmer: Ellen Kalstad – Karasjok (ny), Ellen Beate Lundberg – Fauske (ny), Jonne Kalstad – Bodø (ny), Gunnar Jan Olsen – Andenes (ny), Liina Veerme – Fauske (ny)

Helgelandssykehuset

Styreleder: Arne Benjaminsen – Oslo

Nestleder: Andrine Solli Oppegård – Sømna

Styremedlemmer: Ole Henrik Bjørkmo Lifjell – Bleikvassli, Laila Brunvold – Sandnessjøen, Maiken Bjørkan – Mo i Rana, Geir Stene-Larsen – Oslo (ny), Roger Jenssen – Hamar (ny)

Finnmarkssykehuset

Styreleder: Lena Nymo Helli – Nittedal

Nestleder: Andreas Moan – Oslo (ny rolle)

Styremedlemer: Jostein Tørstad – Kirkenes, Gunn Hætta – Kautokeino, Johnny Leo Jernsletten – Vestre Jakobselv, Gunnar Alskog – Tromsø (ny), Line Krane – Tromsø (ny)

Sykehusapotek Nord

Styreleder: Håvard Horn – Leknes (ny)

Nestleder Lars Småbrekke – Tromsø (ny rolle)

Styremedlemmer: Sylvi Vatne Pedersen – Samuelsberg, Morten Støver – Bodø, Eva Håheim Pedersen – Kongsberg (ny) 

Helse Nord IKT 

Styreleder: Trude Slettli – Tromsø (ny rolle)

Nestleder: Erik M. Hansen – Bergen

Styremedlemmer: Dag Johansen – Tromsø, Hanne Frøyshov – Harstad, Gunn Fredriksen – Melhus (ny)

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse