fbpx Fikk helsepris: – Mange som er nysgjerrig på hans resultater Hopp til hovedinnhold

Fikk helsepris: – Mange som er nysgjerrig på hans resultater

Bildet viser Jon Haakon Malmer-Høvik

Jon Haakon Malmer-Høvik er tildelt NSHs helselederpris. Han får prisen for arbeidet sitt med å ta i bruk teknologi og kunstig intelligens innen avansert bildediagnostikk.

Den tverrfaglige medlemsorganisasjonen Norsk sykehus- og helsetjenesteforening (NSH) deler i år ut helselederprisen for 17. gang. Årets prisvinner er avdelingsleder Jon Haakon Malmer-Høvik ved Avdeling for bildediagnostikk i Vestre Viken HF. Malmer-Høvik har bidratt til at helseforetaket er ledende i Norge med å tilby bildediagnostikk på tvers av sykehusene i Vestre Viken, skriver NSH i en pressemelding.

Hylles

– Vi har den glede av å gi årets pris til en kollega som virkelig har vist å ta i bruk moderne teknologi for å tilby god og effektiv bildediagnostikk. Med kraftig økning i antall henvisninger til avansert bildediagnostikk, kombinert med knappe ressurser, har Jon Haakon Malmer-Høvik vært svært innovativ for å kunne gi best mulig helsetjenester til pasienter som trenger bildediagnostisk utredning i Vestre Viken. Ikke bare har han lagt til rette for en mer effektiv og bærekraftig drift, men også sikret at fagfolkene får et bra arbeidsmiljø. Det i seg selv er særdeles viktig for å levere helsetjenester av høy kvalitet, sier Anders Frafjord, styreleder i NSH, i pressemeldingen.

– Bred tverrfaglig tilnærming

Han legger til at kunstig intelligens bare er i startfasen, og det er viktig med pionerer som viser vei for flere. 

– At Malmer-Høviks arbeid har hatt en bred tverrfaglig tilnærming, er svært viktig for å utvikle stadig bedre pasientforløp og effektive arbeidsprosesser. Det er mange som er nysgjerrige på hans resultater, og det er flott å se at hans arbeid verdsettes høyt, sier Frafjord.

Helselederprisen deles ut av helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol og NSHs styreleder Anders Frafjord på NSHs årlige lederkonferanse 8. og 9. februar.

I fjor gikk helselederprisen til direktør og sykepleier Øyvind Bakke.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse