fbpx Sykepleiere hedret for internasjonal innsats Hopp til hovedinnhold

Sykepleiere hedret for internasjonal innsats

Bildet viser intensivsykepleier Åge Bøyum og operasjonssykepleier Hilde Marie Nilsen etter å ha mottatt Florence Nightingale-medaljen.

Intensivsykepleier Åge Bøyum og operasjonssykepleier Hilde Marie Nilsen har mottatt Florence Nightingale-medaljen for sin innsats.

At de to får prisen, ble kunngjort i mai. Selve prisseremonien fant sted torsdag kveld.

– Overraskende og hyggelig

Bøyum og Nilsen Begge har i en årrekke tatt oppdrag for Røde Kors, Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC) og Det internasjonale Forbundet av Røde Kors- og Røde Halvmåneforeninger (IFRC).

– Det var en stor overraskelse og en stor ære å få medaljen fra Den internasjonale Røde Kors-komiteen og Norges Røde Kors. Det har stor betydning for innsatsen jeg har gjort, at den blir anerkjent på den måten her. Det er både overraskende og svært, svært hyggelig, sier Åge Bøyum i en video som Røde Kors publiserte etter prisutdelingen torsdag.

Erfarne

Bøyum har vært på 19 internasjonale oppdrag de siste 19 årene, blant annet i Ukraina. Hilde Marie Nilsen har de siste tolv årene vært på jobb i Sudan, Pakistan, Haiti, Libya, Nepal, Somaliland, Syria og Jemen.

– Hyggelig å bli satt pris på og hyggelig å få prisen. Hyggelig med alle venner som møter opp på mine vegne. Det er bare kjempeflott, sier Nilsen.

Høyeste utmerkelse

Florence Nightingale-medaljen er den høyeste utmerkelsen en sykepleier kan få gjennom Røde Kors. Medaljen er oppkalt etter foregangskvinnen Florence Nightingale, som regnes for å være grunnleggeren av den moderne sykepleien. Prisen ble utdelt for første gang i 1920.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse