fbpx Pasienter må flyttes fra St. Olavs – vikarer nekter å jobbe med Helseplattformen Hopp til hovedinnhold

Pasienter må flyttes fra St. Olavs – vikarer nekter å jobbe med Helseplattformen

Bilde av St. Olavs hospital

Helseplattformen fører til at St. Olavs hospital ikke klarer å ta unna kreftpasienter som trenger rask behandling.

Sykehuset Levanger, som ikke har tatt i bruk Helseplattformen, må nå hjelpe St. Olavs hospital i Trondheim med pasientbehandling. En sentral årsak er at sykehuset ikke klarer å få tak i nok vikarer, skriver Aftenposten.

Vikarene ønsker ikke å jobbe med det skandalerammede datasystemet og tar heller jobber andre steder i landet, skriver avisen.

Helseplattformen ble tatt i bruk på St. Olavs hospital i november i fjor. Sykehuset skriver i styredokumenter at sykehusets aktivitet var 8 prosent lavere enn budsjettert i mai, noe som i hovedsak skyldes Helseplattformen. Tallene er usikre på grunn av mangelfulle styringsdata. Også dette skyldes problemer med Helseplattformen.

Det står også at arbeidsbelastningen for ansatte ved St. Olavs hospital har vært foruroligende høy etter innføringen av Helseplattformen. Antallet avvik er nå gradvis redusert, ifølge sykehusets ledelse.

Helseplattformen skulle etter planen gjøre det mulig for sykehus og kommuner å få et felles system for å dele pasientopplysninger. Systemet er foreløpig tatt i bruk i ti kommuner.

2 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Torbjørn Solberg

Tidligere hovedtillitsvalgt
9 måneder 1 uke siden

Dessverre. Når en ikke evner å lytte til innsigelser og forslag før en gjennomfører det vi nå ser, så overrasker ikke dette. Resten av Norge har ikke disse utfordringene. Resten av Norge finner andre løsninger. Dette landet må ha en felles plan og en felles løsning for et felles arbeidsmarked. Et offentlig finansiert helsevesen må planlegges bedre, til beste for pasienter og hele samfunnsoppdraget. Intet mindre!

Anonym

9 måneder siden

Ferievikarer og sykepleiere på jobbjakt kan bruke valgmakten sin til å bestemme hvor de vil begynne sin karriere. At sykehuset nå har et negativt rykte er noe de har satt igang selv, og noe de kan endre selv. Flott at folk nå velger hvor de vil bruke sin kompetanse til fordel for psykisk og fysisk helse i yrkeslivet.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse