fbpx OUS snur: Overtid og ekstrakompensasjon gir tidlig ultralyd til alle Hopp til hovedinnhold

OUS snur: Overtid og ekstrakompensasjon gir tidlig ultralyd til alle

gravid med ultralydbilde

Overtid og ekstra kompensasjon har løst kapasitetsproblemene med å gi tidlig ultralyd til gravide ved Oslo universitetssykehus.

Oslo universitetssykehus (OUS) meldte om kapasitetsproblemer for tidlig ultralyd for gravide i forrige uke. De meldte først at problemene gjaldt i tre uker. Nå har de løst situasjonen.

– Vi har i nå fått økt kapasiteten slik at alle gravide med fødeplass ved OUS får tilbud om tidlig ultralyd i sommer, skriver Marit Lieng, overlege og leder ved Kvinneklinikken på OUS, i en e-post til Sykepleien.

Ingen måtte avslutte ferien 

Hun skriver at de ansatte er tilbudt overtid med ekstra kompensasjon i henhold til OUSs retningslinjer for ekstra avlønning under ferieavviklingen og pensjonister med nødvendig kompetanse har sagt seg villig til å jobbe noen dager.

– Ingen ansatte har måttet avslutte sin planlagte ferie, forteller Lieng.

– Hvorfor oppsto problemene?

– Vi kan ikke vite sikkert hvor mange som har behov for undersøkelsen til enhver tid. Tidlig ultralyd skal gjennomføres i løpet av 11.–13. svangerskapsuke. Mange av de som henvises har derfor behov for time kort tid etter at henvisningen er mottatt, svarer Lieng.

Fått tak i nødvendig ultralydkompetanse

– Vi har gjennomført så mange undersøkelser som mulig før ferieavviklingen startet for fullt og vi har leid inn de vikarene vi har fått tak i med nødvendig ultralydkompetanse, skriver Lieng.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse