fbpx Kjerkol og Larsen sammen i Drammen: – Et eksempel til etterfølgelse Hopp til hovedinnhold

Kjerkol og Larsen sammen i Drammen: – Et eksempel til etterfølgelse

Bildet viser Torhild Wibe, Lill Sverresdatter Larsen, Ingvild Kjerkol, og Hanne Opsand

Suksessen med oppgavedeling på Drammen sykehus er blitt et utstillingsvindu. Fredag tok NSF-lederen med helseministeren på sightseeing.

Nylig skrev Sykepleien en artikkel om medisinsk post 3 ved Drammen sykehus, som har møtt sykepleiermangelen på sin egen måte. Blant annet sertifiseres helsefagarbeiderne til å kunne gjøre oppgaver kun sykepleierne fikk lov å gjøre før.

NSF lederen ville vise frem suksess

Bedre måter å utnytte ressurser på er noe alle er enige om at må til, siden sykepleiermangelen bare vil øke.

Forbundsleder Lill Sverresdatter Larsen inviterte derfor med seg helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol til Drammen sykehus, hvor hjernen bak suksessen, avdelingssykepleier Torhild Wibe, ledet an. 

Gevinst

Suksessen skyldes at posten gjennom oppgaveglidning har sørget for at hjelpepleiere og helsefagarbeidere nå gjør flere oppgaver, mens sykepleiere kan konsentrere seg om sine primæroppgaver. Også sykepleiere har i noen tilfeller tatt over ansvaret for politiklinikk og andre oppgaver som tidligere var forbeholdt leger.

Hjelpepleiere og sykepleiere fortalte om den nye hverdagen til helseminister Kjerkol og NSFs forbundsleder Lill Sverresdatter Larsen.

Eksempel til etterfølgelse

Etter besøket sa helseministeren følgende i en nettsak publisert på NSFs nettside:

– Jeg er glad for at Lill Sverresdatter Larsen inviterte meg med på Drammen sykehus i dag. Denne måten å arbeide på er et eksempel til etterfølgelse. Vår felles helsetjeneste er avhengig av fagfolk som trives og som blir i jobben – det gjør de her, sa Kjerkol etter omvisningen, ifølge NSFs nettsider.

Helseministeren synes det var flott å høre hvordan avdelingssykepleier Torhild Wibe har jobbet med organisering og kompetansebygging på denne avdelingen, hvor sykepleiere og helsefagarbeidere deler på oppgavene.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse