fbpx Sykepleier er ny styreleder i Rådet for psykisk helse Hopp til hovedinnhold

Sykepleier er ny styreleder i Rådet for psykisk helse

bildet viser Anne Grethe Erlandsen

Sykepleier og NSF-er Anne Grethe Erlandsen er ny styreleder i Rådet for psykisk helse. – Det skal bli en spennende utfordring, sier hun selv.

− Vi ser frem til godt samarbeid og ønsker Anne Grethe velkommen i vervet, sa generalsekretær Tove Gundersen etter at Erlandsen ble valgt 25. november på årsmøtet til Rådet for psykisk helse.

Rådet for psykisk helse består av 31 medlemsorganisasjoner som er opptatt av psykisk helse fra ulike perspektiver. Sammen jobber de for en positiv endring for enkeltmennesker, i lokalmiljøet og i samfunnet.

– Viktig samfunnsaktør

Anne Grethe Erlandsen er politisk rådgiver i Norsk Sykepleierforbund (NSF) og har en lang karriere som sykepleier og leder bak seg. Mest kjent er hun nok som tidligere statssekretær for helseminister Bent Høie (H) i alle hans åtte år i regjering.

– Hvorfor har du sagt ja til denne jobben?

– Rådet for psykisk helse er en viktig samfunnsaktør. Det blir spennende å få være med å utvikle organisasjonen videre. Det betyr ikke at det ikke er bra i dag, men også det beste kan bli bedre, sier Erlandsen.

Vil sørge for at alle stemmene blir hørt

– Vil man merke noen forskjell med deg ved roret i styret?

– Styret har ikke noen aktiv rolle i samfunnsdebatten. Min primæroppgave blir å lede styrets arbeid og sørge for at generalsekretæren og sekretariatet får gjort jobben sin.

Erlandsen minner om at Rådet er en paraplyorganisasjon for mange ulike organisasjoner.

– Det er viktig at alle synes Rådet er en stemme for dem. Vi må særlig sørge for at stemmen til dem som vanligvis ikke blir hørt, kommer frem.

– Hvem tenker du på da?

– De alvorligst psykisk syke, de som sliter med rus og barn og unge. Det er ikke så vanlig å se disse gå i fakkeltog.

Ingen ferdig programerklæring

– Hva blir de viktigste oppgavene for Rådet fremover?

– Jeg skal ikke komme med noen ferdig programerklæring ennå. Først må jeg gjøre meg kjent med Rådet.

– Noe du vil legge til?

– Psykisk helse er et område jeg lett kan engasjere meg i. Jeg har jobbet med det på ulike måter tidligere, så styrelederjobben skal bli en spennende utfordring.

– Gledelig

NSF-leder Lill Sverresdatter Larsen mottar utnevnelsen med glede.

– Sykepleiere spiller en svært viktig rolle i behandling av og omsorg for pasienter, pårørende og brukere. NSF jobber for at sykepleiernes kompetanse og særegne funksjon innen psykisk helse skal styrkes, utvikles og tydeliggjøres. Derfor er det gledelig at en så erfaren sykepleier nå er blitt styreleder i Rådet, skrev Larsen på NSFs facebookside.

1 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Kari Helene Alstad

Pensjonist
1 år 4 måneder siden

Gratulerer med viktig verv Ano7ne Grethe Erlandsen

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse