fbpx Legevaktsykepleierne hedret for pandemi-innsatsen Hopp til hovedinnhold

Legevaktsykepleierne hedret for pandemi-innsatsen

Legevaktprisen 2022

Legevaktprisen 2022 ble delt ut under Den nasjonale legevaktkonferansen i Bodø fredag kveld. Årets pris til kollektivt til alle legevaktsykepleierne.

– Jeg er stolt og beæret over at jeg i kveld kunne ta imot prisen på vegne av alle landets legevaktsykepleiere for den formidable innsatsen de har levert i front under pandemi og fortsatt leverer for primærhelsetjenesten og den norske befolkning, skrev fylkesleder i NSF Nordland, Gjertrud Helene Krokaa.

Hun tok imot prisen på vegne av alle legevaktsykepleierne under Den nasjonale legevaktkonferansen som denne uken arrangeres av Norsk legevaktforum.

Pandemi-innsatsen

Det var spesielt sykepleiernes innsats på legevaktene under pandemien som ble fremhevet. Ikke minst i begynnelsen, da Norge ble stengt ned.

– Disse sykepleierne måtte ta nye oppgaver på toppen av annen akuttmedisinsk beredskap og ved utrettelig arbeidsinnsats, overtid og ekstravakter klarte de brasene, sier Gjertrud Helene Krokaa. Hun benyttet også anledningen til å beskrive dagens situasjon.

Fra 220 til 168 legevakter siden 2009

– Vi trenger legevaktene, og det er ingen selvfølge at de er der. I dag har vi 168 legevakter i landet mot 220 i 2009. 

– Rekruttering er vanskelig også på legevaktene. Det kreves mer enn solid kompetanse og erfaring for å jobbe på en legevakt. Nyutdannede sykepleiere kan ikke ansettes. Smerte, angst, fortvilelse, blod, svette og tårer er hverdagen de tar med seg hjem. Beslutninger handler om liv eller død. Det er ingen tid til å bearbeide følelser, for nye vakter venter. Da kreves det sterk kjærlighet til faget og et like sterkt engasjement for å hjelpe befolkningen, skrev Krokaa etter å ha tatt imot prisen fredag kveld.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse