fbpx Ga to milliarder til bekjempelse av aids, tuberkulose og malaria Hopp til hovedinnhold

Ga to milliarder til bekjempelse av aids, tuberkulose og malaria

PÅ HØYNIVÅUKEN I FN: Klima- og miljøminister Espen Barth Eide (t.v.), utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim, utenriksminister Anniken Huitfeldt og statsminister Jonas Gahr Støre på vei til FNs hovedkvarter i New York. Foto: NTB

Norge gir to milliarder kroner til Det globale fondet for bekjempelse av aids, tuberkulose og malaria.

Norge har bidratt med mer enn ti milliarder kroner siden fondet ble opprettet i 2002. Det nye bidraget er for perioden 2023 til 2025.

Utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim (Sp) sa dette da hun kunngjorde bidraget under en konferanse i New York:

– Det har vært store tilbakeslag i arbeidet mot de tre sykdommene som følge av covid-19-pandemien. Spesielt stort tilbakeslag har det vært i bekjempelse av tuberkulose.

– Det vil være enorme menneskelige og økonomiske gevinster på sikt ved å investere tilstrekkelig nå, sa utviklingsministeren.

Kvinnehelse

– Kvinners og jenters seksuelle og reproduktive helse og rettigheter er under press i mange land.

– Det globale fondet er en sentral partner i regjeringens innsats for seksuell og reproduktive helse og rettigheter, sier Tvinnereim.

Målet er 18 milliarder

Målet er mobilisering av 18 milliarder amerikanske dollar for å ta igjen det tapte etter pandemien og for å oppnå bærekraftsmålene for de tre sykdommene innen 2030, skriver Utenriksdepartementet i en pressemelding.

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.