fbpx 14 sykepleiere fra samme kommune søkte jobb som fiskerøktere Hopp til hovedinnhold

14 sykepleiere fra samme kommune søkte jobb som fiskerøktere

Av 310 søkere på et 30-talls stillinger ved et nytt settefiskanlegg i Steinkjer er 14 av søkerne sykepleiere som er ansatt i kommunen.

Det er Trønder-Avisa [bak betalingsmur] som omtaler antallet sykepleiere som har søkt jobb i fiskeoppdrettsnæringen.

– Jobbene sykepleierne har søkt på er som fiskerøkter på settefiskanlegget på Tjuin i Malm, som skal stå klart sommeren 2023, forteller Jon-Ivar Hovd, prosjektsjef i Salmar.

– Har dere ansatt noen ennå?

– Nei, det er en lengre prosess. Vi har ikke kalt inn til intervjuer ennå. Regner med å være klar etter to måneders tid, sier Hovd på telefon til Sykepleien.

– Er dette en jobb hvor sykepleiefaglig kunnskap er nødvendig?

– Med rett opplæring kan mange bli dyktig i disse jobbene. Vi ser først og fremst etter menneskelig egenskaper. De nyansatte vil få opplæring på settefiskanlegget vi har bare 15 km fra Tjuin, sier han.

Tjener omtrent likt

– Hva tjener man som røkter?

– Vi kan være konkurransedyktig på lønn og betingelser, sier Hovd.

Salmar-sjefen forteller at han syns det er et tankekors at så mange fra offentlig sektor søker seg til jobbene. Det er både lærere og sykepleiere i søknadsbunken.

– Malm er ikke problemet

– Det slår meg at kommunen argumenterer for at det er vanskelig å rekruttere sykepleiere til Malm. Da er det interessant at andre bransjer i Malm får så mange søkere – også sykepleiere. Da er det ikke Malm som er problemet, sier Hovd til Trønder-Avisa.

– Steinkjer kommune sysselsetter 280 til 290 sykepleiere som er medlem hos oss, forteller tillitsvalgt for Norsk Sykepleierforbund (NSF) i kommunen, Veronica Vik Olsen.

Hun har ikke inntrykk av at dette er en aksjon. Det er kjent for henne at mange ønsker å forlate jobben i helsetjenesten i kommunen. Hun kjenner imidlertid ikke til hvilke sykepleiere som har søkt fiskerøktjobbene.

Fylkesleder i NSF, Kenneth Sandmo Grip, er lettere oppgitt.

– Jeg antar dette har med lønn- og arbeidsforhold å gjøre, sier han på telefon.

– Kommunen har slitt med å rekruttere sykepleiere, spesielt til stillinger ute i distriktet. Dette beviser jo at det er mulig å rekruttere til distriktene.

– Jeg antar jo at disse søkerne mener de vil få en like god eller bedre hverdag om de får arbeid hos Salmar, sier Grip. 

Jobber heller på bensinstasjon

– Det er dessverre gått så langt at vi har sykepleiere i andre deler av fylket som har valgt å jobbe på bensinstasjon, tross lavere lønn, for å få hverdagen med barn og familie til å fungere bedre, forteller Grip.

Helsesjef Anita Ulstad i Steinkjer kommune sier til Trønder-Avisa at antallet sykepleiere som har søkt jobb hos Salmar er høyt.

– Vi ønsker å beholde våre sykepleiere og vil gjerne ha en prat med de før de eventuelt takker ja til stillinger utenfor etaten, sier Ulstad til avisen.

1 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Sigurd Fürstenberg Tillisch

Sykepleier
1 year 11 months siden

Det er med en viss skadefryd jeg leser dette. Offentlig virke i pleie og omsorg har mange ulemper. Listen er lang og vond . Sykehjem og hjemmesykepleie er organisert som det er for å være så billig som det lar seg gjøre. Våre nye røktere blir kanskje fortalt at de skaper et overskudd, i stedet for å være en konstant utgift. Kanskje deres kreativitet og hang til kvalitetsforbedring blir møtt med investeringer, kontinuitet og oppmuntring, framfor å kaldkveles noen år etter ordføreren har åpnet et nytt tilbud. Gode forslag, ikke så dyrt heller. Med et ønske om brede smil, god lønn og livlig smolt.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse