fbpx 14 sykepleiere fra samme kommune søkte jobb som fiskerøktere Hopp til hovedinnhold

14 sykepleiere fra samme kommune søkte jobb som fiskerøktere

Av 310 søkere på et 30-talls stillinger ved et nytt settefiskanlegg i Steinkjer er 14 av søkerne sykepleiere som er ansatt i kommunen.

Det er Trønder-Avisa [bak betalingsmur] som omtaler antallet sykepleiere som har søkt jobb i fiskeoppdrettsnæringen.

– Jobbene sykepleierne har søkt på er som fiskerøkter på settefiskanlegget på Tjuin i Malm, som skal stå klart sommeren 2023, forteller Jon-Ivar Hovd, prosjektsjef i Salmar.

– Har dere ansatt noen ennå?

– Nei, det er en lengre prosess. Vi har ikke kalt inn til intervjuer ennå. Regner med å være klar etter to måneders tid, sier Hovd på telefon til Sykepleien.

– Er dette en jobb hvor sykepleiefaglig kunnskap er nødvendig?

– Med rett opplæring kan mange bli dyktig i disse jobbene. Vi ser først og fremst etter menneskelig egenskaper. De nyansatte vil få opplæring på settefiskanlegget vi har bare 15 km fra Tjuin, sier han.

Tjener omtrent likt

– Hva tjener man som røkter?

– Vi kan være konkurransedyktig på lønn og betingelser, sier Hovd.

Salmar-sjefen forteller at han syns det er et tankekors at så mange fra offentlig sektor søker seg til jobbene. Det er både lærere og sykepleiere i søknadsbunken.

– Malm er ikke problemet

– Det slår meg at kommunen argumenterer for at det er vanskelig å rekruttere sykepleiere til Malm. Da er det interessant at andre bransjer i Malm får så mange søkere – også sykepleiere. Da er det ikke Malm som er problemet, sier Hovd til Trønder-Avisa.

– Steinkjer kommune sysselsetter 280 til 290 sykepleiere som er medlem hos oss, forteller tillitsvalgt for Norsk Sykepleierforbund (NSF) i kommunen, Veronica Vik Olsen.

Hun har ikke inntrykk av at dette er en aksjon. Det er kjent for henne at mange ønsker å forlate jobben i helsetjenesten i kommunen. Hun kjenner imidlertid ikke til hvilke sykepleiere som har søkt fiskerøktjobbene.

Fylkesleder i NSF, Kenneth Sandmo Grip, er lettere oppgitt.

– Jeg antar dette har med lønn- og arbeidsforhold å gjøre, sier han på telefon.

– Kommunen har slitt med å rekruttere sykepleiere, spesielt til stillinger ute i distriktet. Dette beviser jo at det er mulig å rekruttere til distriktene.

– Jeg antar jo at disse søkerne mener de vil få en like god eller bedre hverdag om de får arbeid hos Salmar, sier Grip. 

Jobber heller på bensinstasjon

– Det er dessverre gått så langt at vi har sykepleiere i andre deler av fylket som har valgt å jobbe på bensinstasjon, tross lavere lønn, for å få hverdagen med barn og familie til å fungere bedre, forteller Grip.

Helsesjef Anita Ulstad i Steinkjer kommune sier til Trønder-Avisa at antallet sykepleiere som har søkt jobb hos Salmar er høyt.

– Vi ønsker å beholde våre sykepleiere og vil gjerne ha en prat med de før de eventuelt takker ja til stillinger utenfor etaten, sier Ulstad til avisen.

1 Kommentarer

Sigurd Fürstenberg Tillisch

Sykepleier
8 måneder 3 uker siden

Det er med en viss skadefryd jeg leser dette. Offentlig virke i pleie og omsorg har mange ulemper. Listen er lang og vond . Sykehjem og hjemmesykepleie er organisert som det er for å være så billig som det lar seg gjøre. Våre nye røktere blir kanskje fortalt at de skaper et overskudd, i stedet for å være en konstant utgift. Kanskje deres kreativitet og hang til kvalitetsforbedring blir møtt med investeringer, kontinuitet og oppmuntring, framfor å kaldkveles noen år etter ordføreren har åpnet et nytt tilbud. Gode forslag, ikke så dyrt heller. Med et ønske om brede smil, god lønn og livlig smolt.

Annonse
Annonse