fbpx Nesten like mange koronadøde i 2022 som i resten av pandemien til sammen Hopp til hovedinnhold

Nesten like mange koronadøde i 2022 som i resten av pandemien til sammen

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad
HØY SMITTE: Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad sier at økningen i koronadødsfall skyldes at flere smittes. Foto: Javad Parsa / NTB

Det er nå nær 4000 koronadødsfall i Norge. Det siste halvåret har nesten like mange dødd av korona i Norge som de to første årene av pandemien til sammen.

– Økningen skyldes at det har vært mye mer smitte i 2022 enn tidligere i pandemien, sier assisterende helsedirektør Espen Nakstad til P4.

16. mars passerte Norge 2000 koronadødsfall. For to uker siden var antallet 3890, viser tall fra Folkehelseinstituttet.

– Selv om vaksinene beskytter godt mot å bli alvorlig syk, så er det klart at når flere millioner mennesker blir smittet, så er det også noen som dør, og særlig de aller eldste, sier Nakstad.

De fleste som dør, er over 80 år, og 60 prosent bor på sykehjem.

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.