fbpx Beredskapen heves på Kristiansund sykehus Hopp til hovedinnhold

Beredskapen heves på Kristiansund sykehus

OVERBELEGG: I dag har sykehuset i Kristiansund et belegg på nesten 120 prosent. Foto: Gisle Oddstad/VG/NTB

Ansatte kalles tilbake fra ferie for å sikre forsvarlig akuttberedskap på Kristiansund sykehus.

– I dag har vi nærmere 120 prosent belegg. Veldig mange av disse er dårlige medisinske pasienter, og intensivkapasiteten vår er nå sterkt presset. For å sikre forsvarlig akuttberedskap har vi nå blitt nødt til å kalle folk tilbake fra ferie, sier assisterende klinikksjef Carina Wollan Myhre i Klinikk SNR.

Svært mange innlagte samt mange utskrivningsklare pasienter har ført til en krevende situasjon for sykehuset den siste tiden, opplyser Helse Møre og Romsdal.

Sykehuset har 55 senger og per fredag 15. juli er det 15 utskrivingsklare pasienter som venter på plass i kommunen. I tillegg har det vært mange tilfeller av covid-19 som gjør at noen av pasientene må isoleres.

– Vi har informert Statsforvalteren og ​kommer til å følge denne ekstraordinære situasjonen tett gjennom helga og til uka for å se om det trengs ytterligere tiltak, sier beredskapsleder Hans Olav Ose i Helse Møre og Romsdal.

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.