fbpx Norsk pasientskadeerstatning fikk inn over 300 saker om koronavaksine i fjor Hopp til hovedinnhold

Norsk pasientskade­erstatning fikk inn over 300 saker om koronavaksine i fjor

Hender som opererer en pasient

For fjerde året på rad utbetalte Norsk pasientskadeerstatning (NPE) over en milliard i erstatninger til pasienter og pårørende.

Norsk pasientskadeerstatning (NPE) mottok 6553 nye søknader om erstatning i 2021, mot 5695 i 2020. Det er en økning på 15 prosent.

– Økningen i mottatte saker skyldes i stor grad søknader om erstatning etter koronasmitte og -vaksine, skriver NPE i sin årsrapport.

Totalt har de fått inn 674 saker som handler om vaksinesaker og over 300 kom i 2021.

49 000 mistanker om bivirkninger

Ifølge Legemiddelverket var det satt over 10,2 millioner doser koronavaksiner og rapportert inn rundt 49 000 tilfeller av mistenkte bivirkninger.

– Sett opp mot disse tallene kan vi heldigvis si at det er et ganske beskjedent antall personer som har søkt erstatning på grunn av bivirkningsskader, skriver direktør i NPE, Rolf Gunnar Jørstad i årsrapporten.

Utbetalte over en milliard

I snitt gikk ventetiden for svar på søknader til NPE ned med 12 prosent.

– For de sakene som fikk ja og som fikk utbetalt erstatning, gikk saksbehandlingstiden ned med 23 prosent, sammenliknet med året før, skriver direktøren.

Ifølge årsrapporten ble det betalt ut over en milliard kroner til pasienter og etterlatte i løpet av 2021.

– Det er fjerde året på rad at utbetalingene overstiger en milliard. Penger kan ikke erstatte tapet av et liv eller gi bedre helse, men det kan bidra til å gi økt livskvalitet for pasienter som har opplevd å få skader etter feilbehandling, skriver Jørstad.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse