fbpx Disse kommunene vil ta imot ukrainske flyktninger Hopp til hovedinnhold

Disse kommunene vil ta imot ukrainske flyktninger

Over 300 kommuner har sagt de vil ta imot ukrainske flyktninger. Sju har sagt nei og 48 har ikke svart. I kartet under kan du se hvor mange flyktninger din kommune sier de vil ta imot.

Det er Integrerings- og mangfoldsdirektoratet som har undersøkt hvor villige kommunene er til å ta imot flyktninger fra okkupasjonskrigen i Ukraina.

Oversikt viser kommunenes tilbakemeldinger på IMDis spørreundersøkelse om bosettingskapasitet. Per mandag 14. mars hadde 308 kommuner svart.

Kartinformasjonen er et estimat og et øyeblikksbilde fra begynnelsen av mars.

Blant kommunene som ikke har svart finner vi noen større som Bærum, Skien og Arendal.

21 690 plasser

Totalt har de nær 300 kommunene sagt de har plass til 21 690 flyktninger. Oslo har meldt inn flest med 2000. Bergen 1000, Indre Østfold 600, Tromsø 550, Kristiansand 500 og Trondheim 300. 

22 kommuner sier de vil ta imot 200 eller flere flyktninger. 35 vil ta imot fra 100 til 200. 80 kommuner sier de har kapasitet fra 50 opp til 100.

30 kommuner har meldt inn at de har plass til fra fem til 30 flyktninger.

Disse har sagt nei

Kommunene som har sagt nei til flyktninger er Gjemnes, Hemsedal, Kautokeino, Lurøy, Marker, Osen og Sør-Varanger.

IMDI sier situasjonen med ankomster av krigsflyktninger endrer seg raskt, og fordeling av flyktninger til Norge er ikke fastsatt på europeisk nivå.

Det samlede behovet for bosetting for inneværende år er fremdeles uavklart. IMDI kommer tilbake med mer informasjon når forhold rundt prognoser, anmodning og praksis er mer avklart.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse