fbpx Sykepleiere i Italia tatt for å gi koronabevis uten å sette vaksiner Hopp til hovedinnhold

Siste nytt: Sykepleiere i Italia tatt for å gi koronabevis uten å sette vaksiner

SISTE KORONANYTT: Under er dagens viktigste koronanyheter klippet fra andre medier. Videografikk: Hilde Rebård Evensen / Motion Array / Mostphotos

Mandagens koronanyheter.

Italiensk politi har pågrepet to sykepleiere på Sicilia, mistenkt for å ha gitt ut bevis på koronavaksinering uten å ha satt vaksiner. (Publisert kl. 08:20)

Den ene kvinnen mistenkes for å ha satt sprøyter på et par som er vaksinemotstandere, ved å bruke en nål uten ampulle.

Sykepleieren ble avdekket etter at hun kunne bli sett på et sikkerhetskamera i desember da hun klemte en full vaksinesprøyte inn i et tøystykke, før hun satte den tomme sprøyten inn i overarmen til en person.

Politiet har pågrepet en annen sykepleier på det samme vaksinasjonssenteret. Hun lot som om hun vaksinerte elleve personer ved å bruke en liknende metode i desember.

En leder i en lokal vaksinemotstandsgruppe er blant personene som fikk koronabevis på denne måten, ifølge politiet.

Helsedirektoratet publiserer totalt antall sykehusinnlagte pasienter daglig (Publisert kl. 11:30)

Fremover skal Helsedirektoratet legge frem daglige tall over det totale antallet pasienter på somatiske sykehus i Norge.

I tillegg skal direktoratet rapportere om antall pasienter på intensivavdeling, og andel pasienter med covid-19, opplyser de i en pressemelding.

Divisjonsdirektør Johan Torgersen i Helsedirektoratet sier at det er viktig for helsemyndighetene med daglig oppdatert statistikk om belastningen og utviklingen ved sykehusene for planlegging og koordinering av spesialisthelsetjenesten.

– Særlig i forbindelse med håndtering av pandemien og de konsekvenser denne har for aktiviteten i spesialisthelsetjenesten, sier han.

8240 innlagte på søndag

Tall fra direktoratet viser at det søndag var registrert 8240 pasienter på sykehusene i Norge, og 2,8 prosent av disse hadde positiv koronatest og behov for smitteisolasjon. Av de totalt 261 som var innlagt på intensivavdelingene søndag, var 29,1 prosent pasienter med positiv koronatest.

– Antall og andel pasienter på sykehus og på intensivavdeling med covid-19 er minimumstall siden pasientene bare teller med så lenge de anses som smittefarlige for andre, sier Torgersen.

Covid-19-pasienter og andre diagnoser

Den nye statistikkvisningen skal oppdateres daglig. Den viser antall innlagte pasienter, alle diagnoser og fordeling mellom covid-19 og andre diagnoser (nasjonalt, regionalt og per helseforetak), antall innlagte pasienter på intensiv, alle diagnoser og fordeling mellom covid-19 og andre diagnoser og andel pasienter med covid-19 av totalt antall innlagte.

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.