fbpx Rune Hallingstad blir ny generalsekretær i NSF Hopp til hovedinnhold

Rune Hallingstad blir ny generalsekretær i NSF

Ny generalsekretær i NSF, Rune Hallingstad

– I Rune får vi en kompetent og erfaren leder, som jeg gleder meg til å samarbeide med, sier forbundsleder Lill Sverresdatter Larsen i Norsk Sykepleierforbund.

Hun understreker at han har en spennende og svært relevant bakgrunn.

– Rune har en god forståelse for både politikk og administrative oppgaver. Han fremstår som en meget dyktig leder, sier Sverresdatter Larsen.

Og hun legger til:

Vi har hatt en bunnsolid og dyktig generalsekretær i 10 år. Vi trenger en kompetent og erfaren leder som kan ta stafettpinnen videre. Det har vi fått i Rune Hallingstad, sier Sverresdatter Larsen.

Hun har store forventninger til den nye generalsekretæren, som ble ansatt etter en bred prosess med mange kompetente søkere.

Hallingstad selv gleder seg til å ta fatt på den nye jobben.

En spennende jobb

– Jeg gleder meg til å videreføre den gode jobben som gjøres i NSF. Og jeg ser frem til å jobbe med alle de kompetente menneskene i organisasjonen, samt politisk ledelse, sier Rune Hallingstad til Sykepleien.

Han forlater jobben som bydelsdirektør i Nordre Aker bydel i Oslo etter bare fem måneder. Det beklager han, men muligheten til å bli generalsekretær i NSF kunne han ikke la gå fra seg.

– Dette er en utrolig spennende jobb. Det må jo være en av de mest spennende jobbene i helsetjenesten. Å få være med å utvikle sykepleiertjenestene både i de kommunale helse- og omsorgstjenestene og i spesialisthelsetjenesten er en utfordring jeg går til med ydmykhet og glede, sier Hallingstad.

Han legger til at han ser frem til å begynne i det han karakteriserer som en veldig kompentet og dyktig organisasjon.

– Jeg takker så mye for tilliten forbundsledelsen har gitt meg, sier Hallingstad, som etter alt å dømme begynner i den nye jobben 1. mars, 2022.

Bred erfaring

Rune Hallingstad har bred erfaring fra ulike deler av norsk helsetjeneste og Kommune-Norge. Han er født i 1971 og er utdannet sykepleier. Hans kliniske erfaring har han fra akuttmedisin og psykisk helsevern.

Hallingstad har befalsutdanning, og er i tillegg til sykepleier også statsviter. Han har jobbet med organisasjonsutvikling på Ahus, og han har jobbet i eieravdelingen i Helse- og omsorgsdepartementet.

Den nye generalsekretæren har vært kommunalsjef for helse og omsorg i Enebakk kommune, fagleder for samhandlingsreformen i KS, rådmann i Sør-Odal kommune, samt rådmann i Ullensaker kommune.

0 Kommentarer

Annonse
Annonse