fbpx Norge vurderer å anskaffe koronamedisin før jul Hopp til hovedinnhold

Norge vurderer å anskaffe koronamedisin før jul

Bildet viser Ingvild Kjerkol, helseminister
HASTER: Dersom Norge skal inngå en avtale om koronamedisin, må den signeres innen 30. november. Foto: Kari Anne Dolonen

Helseministeren skal i løpet av kort tid avgjøre om Norge skal inngå en direkteavtale med selskapet MSD om å få koronamedisin før jul.

Ifølge Dagens Medisin har legemiddelselskapet MSD tilbudt norske myndigheter mulighet for å inngå en direkteavtale med selskapet for å kunne motta legemidler før jul – men da må en avtale om det signeres innen 30. november.

Storbritannia og Danmark har inngått direkteavtaler med MSD for å skaffe medisin før jul.

Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) bekrefter overfor tidsskriftet at hun i løpet av kort tid vil konkludere om Norge skal inngå en tilsvarende avtale.

– Tidsrammen for EU-anskaffelsen er fortsatt uavklart, og vi vurderer derfor en bilateral avtale om Molnupiravir. Vi vil ta en avgjørelse om det i løpet av kort tid, sier Kjerkol.

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.