fbpx Jordmorforbundet vokser Hopp til hovedinnhold

Jordmorforbundet vokser

Hanne

– Kanskje vi nå er like store som Jordmorforeningen, sier Jordmorforbundets leder Hanne Charlotte Schjelderup.

Jordmorforbundet NSF og Jordmorforeningen organiserer landets jordmødre. Lenge har Jordmorforeningen vært «storebror» med flest medlemmer. De siste årene har imidlertid Jordmorforbundet halet innpå.

Fornøyd jordmorleder

Hanne Charlotte Schjelderup er leder i Jordmorforbundet.

– Vi har nå 1840 medlemmer i NSF, sier Schjelderup.

Sykepleien har kontaktet Jordmorforeningen for å høre hvor mange medlemmer de har. Det har ikke lykkes å få svar, men ifølge informasjon på Sammenslutningen av akademikerorganisasjoner i Spekter (SAN) nettsider var medlemstallet per 1. januar i år, 1933. 

– Kanskje vi nå er like store, undrer Schjelderup.

Godt lønnsoppgjør

I august og september fikk Jordmorforbundet 75 nye medlemmer.

– Det er svært gledelig, sier Schjelderup.

– Hva er grunnen til veksten?

– Det er mange ting. Vi får gjennomslag i mange jordmorsaker, er synlige i samfunnsdebatten, vi gjennomførte et godt lønnsoppgjør og har jobbet målrettet over flere år for å rekruttere nye medlemmer til Jordmorforbundet, sier hun.

– Hvem er de nye medlemmene?

– Det er ikke bare studenter og nyutdannede. Vi har også fått nye medlemmer blant erfarne jordmødre som ser nytten av å være med i en stor organisasjon som satser tungt på jordmødre, sier Schjelderup.

Satser videre

Jordmorforbundets leder har også andre grunner til å være fornøyd.

– NSF har bestemt å fortsette jordmorprosjektet. Det betyr at vi fortsatt får midler til å jobbe aktivt for å drive rekruttering. Det er gode nyheter for oss og våre medlemmer, sier hun og legger til:

– Å være synlig, fronte faget og medlemmene i viktige saker er ikke bare vesentlig for å få gjennomslag for viktige jordmorsaker, men også viktig for å tiltrekke seg nye medlemmer.

Schjelderup lover at Jordmorforbundet skal fortsette å jobbe knallhardt for at jordmødrene skal få brukt hele sin jordmorkompetanse, få gode arbeidsvilkår og lønn som står i stil med arbeidsoppgaver og ansvar.

0 Kommentarer

Annonse
Annonse