fbpx Trapper opp Oslo-streiken med over 1200 Hopp til hovedinnhold

Trapper opp Oslo-streiken med over 1200

Bård Eirik Ruud og Aina Skjefstad Andersen

1900 Unio-medlemmer vil være i streik i Oslo neste uke. – Vi er nødt til å trappe opp for å vise at vi mener alvor, sier NSF-fylkesleder Bård Eirik Ruud.

Fra onsdag 2. juni trappes streiken i Oslo kommune opp med over 1200 Unio-medlemmer. Dermed vil over 1900 være i streik.

Les om første uttaket96 Oslo-sykepleiere tas ut i streik

– Vi er nødt til å trappe opp for å vise at vi mener alvor, sier Bård Eirik Ruud, fylkesleder i Oslo NSF.

Han er nestleder i Unio Oslos forhandlingsutvalg.

Streiken berører helseinstitusjoner, barnehager, skoler og biblioteker.

Se uttaket her.

– Håper arbeidsgiver vil komme tilbake til oss

– Det vi kan gjøre for å sette makt bak kravene våre, er å ta ut flere medlemmer i streik. Vi håper arbeidsgiver vil komme tilbake til oss for å komme til en løsning, sier Ruud til Sykepleien.

Den løsningen må vise at Oslo kommune tar på alvor de store utfordringene med å rekruttere høyt utdannede som står for uunnværlige tjenester til byens innbyggere, sier Aina Skjefstad Andersen, forhandlingsleder for Unio Oslo kommune.

Hun er fylkesleder for Utdanningsforbundet.

– Selv om streikeuttaket er stort og vil merkes, er det mulig for Oslo kommune å søke dispensasjon, sier hun på Unios nettside.

Dette betyr at både streiken i KS-området og streiken i Oslo kommune trappes opp samme dag. 

Les ogsåKommunestreiken trappes opp med 13 370

(Saken fortsetter under bildet.)

Unio-streik Oslo

Gjengen er motivert for å streike og stå på

Unio Oslo markerte streiken ved Oslo rådhus. Der holdt Ruud en appell.

– Ble den godt mottatt?

– Jada, det ble den. Med applaus og glade tilrop. Gjengen er motivert for å streike og stå på.

Som del av streikeledelsen vil Ruud i helgen svare på spørsmål fra medlemmer i streik og behandle dispensasjonssøknader fra kommunen.

– Har det kommer søknader?

– Det har kommet en del søknader. Noen er innvilget.

Kan søke om dispensasjon

Aina Skjefstad Andersen sier at selv om streikeuttaket som gjøres nå, er stort og at det vil merkes, kan Oslo kommune søke om dispensasjon:

– Ingen ønsker at en streik skal ramme en tredjepart, og slike søknader vil bli vurdert raskt. Det er likevel Oslo kommune som må ta ansvaret for situasjonen vi er kommet i.

Over 1900 Unio-medlemmer i Oslo vil altså være i streik fra onsdag 2. juni, ved barnehager, skoler, helseinstitusjoner og biblioteker. I tillegg til administrative stillinger og Nav i bydelene St. Hanshaugen, Nordre Aker og Alna.

Sliter med store rekrutteringsproblemer

Innenfor helse rapporterer 75 prosent av kommunene at sykepleiere er den yrkesgruppen som det er vanskeligst å rekruttere, ifølge Unio.

– Ekstra utfordrende er det for Oslo, da kommunen har sterk konkurranse om kvalifisert arbeidskraft med andre nærliggende kommuner, i tillegg til det private næringsliv og flere helseforetak, påpeker Aina Skjefstad Andersen.

0 Kommentarer

Annonse
Annonse