fbpx Sykepleier tiltalt for å ha stjålet medisiner og utgitt seg for å være lege Hopp til hovedinnhold

Sykepleier tiltalt for å ha stjålet medisiner og utgitt seg for å være lege

Mange pillebrett som ligger strødd utover
TILTALT: Sykepleieren skal ifølge tiltalen ha stjålet totalt 50 kapsler med OxyNorm og Oxycodon i løpet av oktober 2019. I tillegg ble han tatt for å stjålet morfin desember samme år. Foto: Mostphoto

En sykepleier er tiltalt for underslag av store mengder medisiner fra sykehjemmet han jobbet. Sykepleieren skal også ha utgitt seg for å være lege.

Ifølge avisen Tidens Krav, [for abonnenter] har en sykepleier over flere år jevnlig forsynt seg med medisiner. Mannen skal også ha utgitt seg for å være lege.

Jobbet på sykehjem

Tidens Krav opplyser at mannen – som er i slutten av 30-årene – jobbet på et sykehjem på Nordmøre. Ifølge tiltalen skal han ha forsynt seg av medisiner fra 2015 til lille julaften 2019.

Mannen er nå tiltalt etter straffelovens paragraf 325 for underslag.

– Han tok jevnlig legemidler som Paralgin ForteTramadolStesolid og Valium, sier politifullmektig Christina Sve Hagen i tiltalen som er tatt ut. Dette er også gjengitt i Tidens Krav.

Politiet betegner underslaget av medisiner som grovt.

«Det er lagt vekt på at verdien av det underslåtte er betydelig, at underslaget har pågått over lengre tid og at det er begått ved brudd på en særlig tillit som følger med en stilling», heter det i tiltalen.

– Utga seg for å være lege

Sykepleieren har ifølge tiltalen også utgitt seg for å være lege. Han er derfor også tiltalt for å ha brutt straffelovens paragraf 202: «for uberettiget å ha opptrådt med en annens identitet med forsett om å oppnå en uberettiget vinning for seg».

Sommeren 2019 skal også sykepleieren ha ringt til sykehjemmet på Tranøy i Nordland og bedt sykehjemmet om å selge ham reseptbelagte legemidler.

Politiet ransaket huset

Sykepleieren ble tatt i to konkrete tyverier, første gang i oktober 2019. Da ble han tatt i å stjele totalt 50 kapsler med Oxynorm og Oxycodone. I tillegg ble han tatt for å stjele morfin desember samme år.

Da politiet ransaket huset til sykepleieren lille julaften 2019, fant de store mengder reseptbelagte legemidler, blant annet Paralgin Forte.

Sykepleieren er også tiltalt for å ha kjørt bil i Kristiansund mens han var påvirket av narkotiske medisiner, ha ført bil uten førerkort, og for å ha brukt narkotiske legemidler han ulovlig hadde skaffet seg.

Saken skal opp i Nordmøre tingrett.

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.