fbpx Deleksamen i anatomi, fysiologi og biokjemi: – Et godt oppgavesett Hopp til hovedinnhold
Nasjonal deleksamen i anatomi, fysiologi og biokjemi

– Det var et godt oppgavesett

Bildet viser en anatomisk modell av et skjelett som skiller lag med sine egne muskler

– Jeg er glad for at Nokut har hørt på tilbakemeldingene fra oss studenter og fra høyskolene, sier sykepleierstudent Camilla Moen. Du finner lenke til oppgavesettet i artikkelen.

27. april gjennomførte mange sykepleierstudenter nasjonal deleksamen i anatomi, fysiologi og biokjemi. Camilla Moen er en av studentene.

– Det var et godt oppgavesett

Moen tar sykepleierutdanningen ved VID i Bergen. 27. april gjennomførte hun nasjonal deleksamen i anatomi, fysiologi og biokjemi – for andre gang.

– Eksamenen var veldig mye bedre denne gang, sier Moen.

Koronasituasjonen førte til at eksamensformen i desember 2020 måtte gjennomføres som hjemmeeksamen for de aller fleste. Den ble kritisert fra flere hold, og studentene mente eksamenen inneholdt altfor mange oppgaver, og at mange av dem var vanskelige å forstå.

– Jeg er glad for at Nokut har hørt på tilbakemeldingene fra oss studenter og fra høgskolene. Denne eksamenen var veldig bra, med relevante spørsmål som var lettere å forstå. Det var noen oppgaver som var overraskende, men sånn må det vel være for å skille klinten fra hveten, sier Moen.

Nokut har vært åpen for at de som tok anatomieksamenen i fjor, kunne ta den på nytt uten å måtte betale for det, men at det er den enkelte høyskole som bestemte om deres studenter skulle få tilbudet.

– Hos oss har de som vil, fått ta ny eksamen. Jeg vil da beholde den høyeste karakteren, sier Moen.

– Gjorde du det bedre denne gangen?

– Jeg er litt usikker. Det var et godt oppgavesett, men etter å ha lest sensorveiledningen, er jeg litt irritert på meg selv, for jeg kunne gjort det bedre om jeg ikke hadde slurvet. Jeg har prøvd å regne sammen poengene, men jeg er litt usikker på om min beregning er riktig, sier hun.

– Så du lever i spenning?

– Ja, dessverre, sier hun.

Sensuren på nasjonal deleksamen kommer etter planen 18. mai.

Har lyttet til tilbakemeldinger

I etterkant av den forrige eksamenen i anatomi, fysiologi og biokjemi mottok Nokut mange tilbakemeldinger fra studenter og undervisere.

– Tilbakemeldingene er lyttet til og tatt videre til faggruppa som lager eksamensoppgavene. I tillegg har vi gjort et stort arbeid for å informere studenter og ansatte ved utdanningene om eksamensformen og det praktiske rundt den. Blant annet har vi hatt et eget informasjonsseminar for å diskutere og få på plass felles retningslinjer for høyskolene og universitetene som skal avholde eksamen i anatomi, fysiologi og biokjemi, sier Stephan Hamberg, assisterende analysedirektør i Nokut, i en pressemelding.

Her er eksamen og sensorveiledningen til eksamenen sykepleierstudentene gjennomførte 27. april.

Fakta
Nasjonal deleksamen

Nasjonal deleksamen i emnet anatomi, fysiologi og biokjemi arrangeres tre ganger i 2021 for rundt 5000 sykepleierstudenter på 13 institusjoner og rundt 30 studiesteder. Det er Nokut som har ansvaret for gjennomføringen.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse