fbpx Dagens viktigste koronanyheter Hopp til hovedinnhold

Dagens viktigste koronanyheter

Sykepleier i smittevernsklær

Norge runder snart én million utførte koronavaksinasjoner. Dersom AstraZeneca-vaksinen ikke tas i bruk igjen, kan de som har fått første dose av denne vaksinen, få tilbud om andre dose fra en annen produsent.

Norge runder snart én million utførte koronavaksinasjoner. Dersom AstraZeneca-vaksinen ikke tas i bruk igjen, kan de som har fått første dose av denne vaksinen, få tilbud om andre dose fra en annen produsent.

De som fikk AstraZeneca-vaksinen som første vaksinedose, kan bli tilbudt en vaksine fra en annen produsent som dose to, dersom Norge ikke gjenopptar bruken med vaksinen til AstraZeneca. Det sier assisterende helsedirektør Espen Nakstad til Dagbladet.

Mest smitte i Rælingen

Rælingen har nå det nest høyeste smittetrykket i landet. Skoler og barnehager stenges noen få dager etter påske etter et ekstraordinært møte i kriseledelsen.

– Vi innfører et forsterket rødt smittevernnivå umiddelbart. Det betyr mindre kohorter og færre nærkontakter i skoler og barnehager, opplyser ordfører Ståle Grøtte i Rælingen kommune til Romerikes Blad.

Barnehagene vil holde stengt første dag etter påske, mens skolene vil ha to heldigitale undervisningsdager etter påske.

– Dette gjøres for å legge om til det nye smittevernnivået. Vi ønsker å sikre at barna og ungdommene ikke starter opp i sin gamle kohort, eller gruppe før de da går over i en annen. Målet er som sagt å redusere antallet nærkontakter, sier Grøtte.

I kommunen har det vært 971 smittede per 100.000 innbyggere de siste 14 dagene, noe som betyr at de har det nest høyeste smittetrykket i landet nå.

Norske tall

Nesten én million koronavaksinedoser er nå satt i Norge. Det nøyaktige antallet er 982.924. Av disse har knappe 700.000 fått sin første dose, og av disse har over en kvart million også fått dose nummer to.

289 koronapasienter er innlagt på Norge sykehus på langfredag. 63 av disse får behandling i respirator.

Det er registrert 691 nye koronatilfeller det siste døgnet – 140 færre enn for en uke siden. Dermed har totalt 96.770 nordmenn nå fått påvist korona, ifølge foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

Utlandet

England stenger grensene for utenlandske reisende fra Filippinene, Pakistan, Kenya og Bangladesh. Årsaken er frykt for nye koronavirusvarianter.

Danmark har det siste døgnet registrert 708 nye smittetilfeller og ett nytt dødsfall, opplyser Statens Serum Institut (SSI).

De 708 nye smittetilfellene er påvist blant 192.467 PCR-tester. Det betyr at 0,37 prosent av PCR-testene var positive.

Det er 211 personer innlagt på danske sykehus med covid-19, samme antall som ble registrert torsdag.

0 Kommentarer

Submitted comments are quality assured before publication. Quality assurance takes place during regular working hours.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse