fbpx Sykepleiere fra Møre og Romsdal skal bidra i Oslo Hopp til hovedinnhold

Sykepleiere fra Møre og Romsdal skal bidra i Oslo

Fra Ullevål universitetssykehus
AVVENTER: Selv om antall innlagte pasienter øker på Østlandet, har OUS per i dag ingen planer om å tilbakekalle sykeleiere fra påskeferie. Foto: Stig Weston

Helse Møre og Romsdal (HMR) sender helsepersonell, i hovedsak intensivsykepleiere, for å hjelpe sykehus i Oslo-regionen, skriver Sunnmørsposten.

Administrerende direktør Øyvind Bakke i HMR sier henvendelsen kom tirsdag og at de nå undersøker hvem som kan og vil reise uten at det går ut over tilbudet i Møre og Romsdal.

– Vi har allerede besluttet å sende én intensivsykepleier fra sykehuset i Volda til Akershus universitetssykehus (Ahus) som drar onsdag og blir borte i ti dager. Så ser vi på sykehusene i Molde og Kristiansund om vi kan sende noen derfra til Oslo universitetssykehus (OUS), sier Bakke til avisen.

Ahus har flest intensivsykepleiere

Ahus er det sykehuset i Norge med flest intensivpasienter i koronapandemien, og rammes også av at ansatte og vikarer fra utlandet stoppes av stengte grenser.

Sykehuset har hittil fått låne intensivsykepleiere fra Helse Bergen, Sykehuset Sørlandet, Helgelandssykehuset, Helse Førde og Helse Stavanger.

– Ved Ålesund sjukehus har vi nå flere innlagte covid-pasienter og trolig ingen ansatte vi kan låne derfra akkurat nå, sier Bakke i Helse Møre og Romsdal.

Uaktuelt å tilbakekalle fra påskeferie … enda

Selv om antall innlagte pasienter øker på Østlandet, har OUS per idag ingen planer om å tilbakekalle sykeleiere fra påskeferie.

– Dette et tiltak som er langt ned på listen over det vi gjør, skriver informasjonsrådgiver ved OUS, Hedda Holth, i en epost til Sykepleien.

Men det kan endre seg.

– Hvorvidt det er et tiltak som må vurderes, vil være avhengig av hvordan situasjonen endrer seg. Det er for mange ukjente faktorer til å si noe om hvordan dagene fremover vil gå – for eksempel når det gjelder mottak av øyeblikkelig hjelp-pasienter, til å kunne være presis på hvor nær vi er et slikt tiltak, opplyser Holth.

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.