fbpx FHI setter Astrazeneca på vent Hopp til hovedinnhold

FHI setter Astrazeneca på vent

Lill Sverresdatter Larsen mener det er en klok beslutning.

På pressekonferansen i dag ble det klart at FHI ikke vil starte opp med Astrazeneca-vaksinen igjen.

«Det europeiske legemiddelbyrået EMA kom med sin vurdering av vaksinen i ettermiddag. Godkjenning av Astrazeneca-vaksinen er ikke endret, men forsiktighetsreglene knyttet til bruk av vaksinen blir oppdatert med en merknad i produktomtalen. EMA vil også fortsette sine undersøkelser», skriver FHI i en pressemelding.

– Vi tar vurderingen fra EMA til etterretning. På grunn av situasjonen med flere alvorlige tilfeller i Norge, ønsker vi å gjøre en grundig gjennomgang av dette før vi kan konkludere. Det vil ta noe tid, og vi vil komme med en oppdatering i slutten av neste uke, sier smitteverndirektør Geir Bukholm ved FHI.

Ta kontakt

FHI ber alle som er vaksinert med Astrazeneca-vaksinen og som har vedvarende sykdomsfølelse, uvanlige blåmerker eller tegn til blødninger i huden eller andre tegn på alvorlig sykdom, om å kontakte helsetjenesten for en vurdering.

Pasientene med alvorlig blodpropp, blødninger og lave blodplater har fått symptomer innenfor 14 dager etter vaksinasjon.

Støtter beslutningen

– Vi støtter FHI i deres beslutning. Det er en krevende, men riktig beslutning som viser at de norske kvalitetssystemene fungerer. Samtidig er det nå viktig at vi fortsetter vaksinasjonsprogrammet med de tilgjengelige vaksinene, sier NSFs forbundsleder Lill Sverresdatter Larsen.

Hun sier vaksiner er metoden for å stoppe pandemien.

– Nettopp for å bevare befolkningens tillit til vaksiner, må kopling mellom alvorlige bivirkninger og vaksinen gjøres grundig og transparent ut fra nasjonale og internasjonale registerdata, sier Larsen.

0 Kommentarer

Annonse
Annonse