fbpx Kraftig økning i koronapasienter – 60 innlagt på sykehus Hopp til hovedinnhold

Kraftig økning i koronapasienter – 60 innlagt på sykehus

Bildet viser en helsearbeider som tar på visir.
INNLAGT: Ifølge Helsedirektoratets oversikt er 44 koronasmittede innlagt i Helse Sør-Øst, mens det er ni innlagte i Helse Vest, fire i Helse Nord og tre i Helse Midt-Norge. Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum/NTB

I alt 60 personer var fredag innlagt på sykehus i Norge med koronasmitte. Det er en økning på 13 siden torsdag, og er det høyeste tallet siden 14. mai.

Det viser oppdaterte tall fra Helsedirektoratet.

Tallet på innlagte er det høyeste siden 14. mai. Da var 61 pasienter innlagt med koronavirus.

Tre av pasientene får behandling med respirator, opp én pasient torsdag.

Ifølge Helsedirektoratets oversikt er 44 koronasmittede innlagt i Helse Sør-Øst, mens det er ni innlagte i Helse Vest, fire i Helse Nord og tre i Helse Midt-Norge.

FHI har registrert 281 koronarelaterte dødsfall her i landet siden mars.

Hurtigtester for korona prøves ut fra neste uke

Bjørn Guldvog
HJEMME: Helsedirektoratet skal vurdere om hurtigtestene egner seg som hjemmetester, ifølge direktør Bjørn Guldvog. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Utprøvingen av de nye hurtigtestene som kan oppdage korona etter få minutter, starter mandag 2. november på Aker teststasjon i Oslo.

– Da vil vi få mer erfaringer med hvordan testene fungerer i forhold til dem vi bruker i dag, sa direktør Bjørn Guldvog i Helsedirektoratet til NTB under regjeringens pressekonferanse om koronasituasjonen onsdag.

Raskt svar

Hurtigtestene vil gi prøvesvar i løpet av 15–20 minutter. De vil dermed også øke testkapasiteten betraktelig, opplyste Helsedirektoratet i en pressemelding 22. oktober.

Kan bli hjemmetest

Hurtigtestene kan også gi folk mulighet til å teste seg for korona i sitt eget hjem.

– På basis av utprøvingen vil vi lage en plan for hvordan hurtigtestene skal brukes i ulike deler av helsetjenesten, og eventuelt om de kan brukes som en type hjemmetest, sa Guldvog.

– Dette er det ikke konkludert med enda, la helsedirektøren til.

Les mer om hvordan Folkehelseinstituttet beskriver hurtigtester her: 

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.