fbpx Hvem tar over etter eldreminister Terje Søviknes? Hopp til hovedinnhold

Hvem tar over etter eldreminister Terje Søviknes?

Eldre- og folkehelseminister Terje Søviknes

I dag, 20. januar, ble det klart at Frp går ut av regjeringen. Eldre- og folkehelseminister Terje Søviknes er en av dem som skal ut, men hvem skal inn?

Eldre- og folkehelseminister Terje Søviknes er en av de sju statsrådene som skal erstattes. Mange sykepleiere er sikkert spente på hvem som skal overta. Erna Solberg ønsket imidlertid ikke å gi pressen svar på når det blir klart hvem som skal erstatte Frp-statsrådene.

– Rettferdig fordeling

– Det kommer når det kommer. Nå skal vi snakke med de andre partiene og bli enige om en rettferdig fordeling, sa Solberg.

Vanligvis utnevnes nye ministre i statsråd, som foregår på Slottet på fredager klokka 11. I noen tilfeller kan det kalles inn til ekstraordinært statsråd.

Hett tema

Hvordan regjeringen kommer til å offentliggjøre hvem som blir nye statsråder, er etter dagens pressekonferanse usikkert. 

Statsviter Johannes Bergh sier til NTB at fordelingen kan bli et hett tema framover.

– Jeg vil tro at Høyre vil få en enda mer dominerende posisjon. Solberg vil nok sikre at Høyre har flertall i regjeringen. Det er jo en regjering som må samarbeide med Frp i Stortinget, påpeker Bergh.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse