fbpx Gratis mattekurs før sykepleierutdanning ved Nord universitet Hopp til hovedinnhold

Gratis mattekurs før sykepleierutdanning ved Nord universitet

FØRSTEMANN TIL MØLLA: Geir Hareide Hansen, Linda F. Martinussen (prosjektleder for rekruttering til lærerutdanningen) og Trine Holmvåg presiserer at det er førstemann til mølla som gjelder. Foto: Nord universitet

Nord universitet tilbyr nå et gratis nettbasert kurs i matematikk for å forbedre karakteren før du søker sykepleierutdanningen. Men du må bo i Trøndelag eller Nordland.

I 2016 fikk lærerutdanningen et minstekrav om karakter 4 i matematikk. Høsten 2019 ble det for kommende sykepleiere innført krav om minst 3 i matematikk, i tillegg til 3 i norsk. Dette har ført til en betydelig nedgang i antall kvalifiserte søkere til disse utdanningene, noe de også merker ved Nord universitet.

– Foreløpig har vi tilstrekkelig antall søkere til å fylle alle plassene. Men spesielt til deltidsutdanningene i sykepleie har vi en betydelig nedgang i antall kvalifiserte søkere etter innføring av de nye karakterkravene, sier Trine Holmvåg.

Hun er prosjektleder for det nylig igangsatte rekrutteringsprosjektet «Sykepleier i Nord», ved Nord universitet.

– Det er et femårig prosjekt vi gjør i samarbeid med praksisfeltet for å øke antall søkere til sykepleierstudiet, forklarer hun.

Må bo i Trøndelag eller Nordland

For å bøte på nedgangen, har universitetet tatt grep. Et gratis matematikkurs skal hjelpe de som har et sterkt ønske om å søke seg inn til sykepleier- og lærerutdanningen, men som ikke er kvalifisert til opptak per i dag.

Kurset er et samarbeidsprosjekt mellom Nettskolen i Nordland og rekrutteringsprosjektene ved fakultet for sykepleie og helsevitenskap og fakultet for lærerutdanning, kunst- og kulturfag ved Nord universitet.

Det nye nettbaserte kurset i matematikk er et tilbud for personer i Nordland og Trøndelag som trenger å forbedre karakteren sin i matematikk – og som planlegger å søke seg til sykepleier- eller lærerutdanning ved Nord universitet.

– Hvorfor må de bo i Trøndelag og Nordland, holder det ikke at de planlegger å søke ved Nord universitet?

– Vi kommer i utgangspunktet ikke til å kontrollere hvor de bor, men vil prioritere søkere fra Nordland og nordre del av Trøndelag, sier Trine Holmvåg.

30 plasser

Matematikkurset er et fullverdig, nettbasert tilbud som fører frem til en privatisteksamen, slik at elevene kan forbedre standpunktkarakteren sin.

– Dette kurset må ikke forveksles med et forkurs eller sommerkurs. Når du melder deg på kurset, vil du få kontakt med en egen mattelærer som vil følge deg opp og gi deg individuell veiledning, sier Geir Hareide Hansen, leder for Nettskolen i Nordland.

Ansvarlig for kurset er Nettskolen i Nordland. Det settes opp kurs både dette vårsemesteret og høstsemesteret. Foreløpig har de 30 plasser tilgjengelig og de praktiserer førstemann-til-mølla-prinsippet. Men skal du ta eksamen i vår, må du søke innen 1. februar.

– Så hvis du trenger å forbedre karakteren din, ikke vent med å gå inn på nettsidene til Nettskolen i Nordland og fyll ut en søknad, sier Hansen.

– Man kan velge om man vil ta kurset over et halvt eller ett år, og vi kommer til å videreføre kursene hvis det er interesse for dem, sier Holmvåg.

Kilde: Nord universitet

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.