fbpx Vil ha moms på silikonpupper, Botox og fettsuging Hopp til hovedinnhold

Vil ha moms på silikonpupper, Botox og fettsuging

Botox-sprøyte klargjøres i forgrunnen for pasient i bakgrunnen.

Fremskrittspartiet foreslår inn i regjeringens budsjettarbeid å innføre moms på kosmetisk kirurgi som utføres hos private aktører.

– Det har vært momsfritak for kosmetiske inngrep i veldig mange år. Jeg tror ingen har stilt spørsmål om hvorfor det egentlig er sånn. Kosmetisk kirurgi diskuteres på mange fronter i samfunnet. Jeg synes man først må begynne med å stoppe all direkte og indirekte subsidiering av kosmetisk kirurgi, sier helsepolitisk talsperson Åshild Bruun-Gundersen i Fremskrittspartiet til Dagbladet.

– Det er absurd at staten indirekte subsidierer brystforstørrelser, fettsuging, Botox, eller neseoperasjoner som er rent kosmetiske. Det er mange medisiner vi gjerne skulle kjøpt inn for disse pengene som kunne gitt bedre helse, sier hun.

Skiller mellom kosmetisk og medisinsk behov

Bruun-Gundersen understreker overfor avisen at hun skiller mellom medisinsk og kosmetisk kirurgi. Hun sier rekonstruksjon av bryst etter kreft og annen plastikkirurgi er en del av det offentlige helsevesenet og skal fortsatt være det.

De som ikke vurderes av det offentlige helsevesenet til å ha et medisinsk behov for å fikse på kroppen, burde betale 25 prosent av regningen til staten i form av moms, mener hun.

Støtte fra Ap

Bruun-Gundersen får støtte av Elise Bjørnebekk-Waagen, som sitter i Helse- og sosialkomiteen på Stortinget for Arbeiderpartiet, skriver  Dagbladet.

Innsparingsforslaget på helseområdet skal Frp fremme inn i regjeringens budsjettarbeid.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse