fbpx Helse Møre og Romsdal utsetter sammenslåing av fødeavdelinger Hopp til hovedinnhold

Helse Møre og Romsdal utsetter sammenslåing av fødeavdelinger

Styremøtet i Helse Møre og Romsdal vedtok onsdag å utsette sammenslåingen av fødeavdelingene i Kristiansund og Molde.

Tidsplanen for utsettelsen er foreløpig usikker. Styret vil vurdere å komme med en ny plan på neste møte, som er i juni.

– Føles som en utmattingstaktikk

– Dere har hatt tid til å se på fakta i saken, og dette føles som en utmattingstaktikk. Det er viktig for de ansatte og pasientene på Nordmøre at det er forutsigbart, så vi ber om at dere tidsbestemmer utsettelsen så raskt som mulig, sa lederen i aksjonsgruppa Bunadsgeriljaen, Anja Solvik, som tok ordet etter styremøtets vedtak, melder NRK.

Aksjonsgruppa krever en utsettelse i minst fem år.

Under styremøtet onsdag ble det også vedtatt at grunnlaget for en samlet funksjonsplan mellom sykehusene skal utredes. Samtidig skal Helse Møre og Romsdal gjennomgå faktagrunnlaget for fødesammenslåingen på nytt. Bakgrunnen for dette er at det er kommet alvorlige påstander om feil fra miljøer ved sykehuset i Kristiansund, opplyste konstituert administrerende direktør Nils Kvernmo i helseforetaket.

Tidligst ferdig i 2014

I slutten av mars kom beskjeden om at Helse Møre og Romsdal vil legge ned fødeavdelingen i Kristiansund, og at fødetilbudet i stedet skal legges til Molde. Det har satt sinnene i kok på Nordmøre. Forslaget gikk ut på at fødeavdelingene skulle slås sammen fra august.

Byggestart for det nye sykehuset på Hjelset i Molde skal etter planen starte i år og tidligst stå ferdig i 2024

Les også: Nedleggelsen av fødetilbudet i Kristiansund ble ikke stanset

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse