fbpx Andøy kommune beklager at eldre fikk fiskeboller på julaften Hopp til hovedinnhold

Andøy kommune beklager at eldre fikk fiskeboller på julaften

Bildet viser fiskeboller i hvit saus på en tallerken.
IKKE RESTER: Andøy kommune presiserer at fiskebollene som ble servert på julaften ikke var rester fra dagen før. Illustrasjonsfoto: Jan Tomas Espedal/Aftenposten/NTBScanpix

Historien om julefiskebollene har vakt oppsikt. Andøy kommunes forklaring er at rutinene ikke har vært gode nok.

Fire eldre i Andøy kommune fikk servert fiskeboller i hvit saus på julaften. Kommunen beklager og sier det skyldtes at rutinene deres ikke var gode nok.

Det var Vesterålen Online (bak betalingsmur) som først omtalte julemiddagen som ble levert hjem til pleietrengende eldre i Andøy kommune. Siden er historien om julemiddagen blitt hyppig sitert, omtalt og delt.

– Jeg dro hjem til min far for å være sammen med ham noen timer på julaften. Da kunne han fortelle at kommunen hadde levert fiskeboller i hvit saus til middag. Jeg hadde heldigvis med meg en juletallerken med litt julemat, sier Irene Eilertsen til NRK.

Middagen var den samme som ble servert beboerne på Andøy bo- og behandlingssenter lille julaften. Eilertsen skrev brev til kommunen, som hun foreløpig ikke har fått svar på. I lokalsamfunnet har imidlertid reaksjonene strømmet på.

– Vi er lei oss

Andøy kommune beklager matserveringen, og presiserer at av de i underkant hundre personene som bor på institusjon og i omsorgsbolig i Andøy kommune fikk tilbud om julemiddag på julaften, men fire personer som bor hjemme, fikk ikke det, og ble servert fiskeboller.

– Dette er selvsagt ikke greit. Vi er lei oss for at det skjedde, og tar hendelsen på alvor, sier rådmann Kirsten Lehne Pedersen.

Hun legger til at den uheldige matserveringen skyldes flere beklagelige omstendigheter.

– Ikke rester

– Det handler ikke om økonomi, men at rutinene ikke har vært gode nok. Jeg skjønner godt at folk reagerer. Vi skal nå gjennomgå og endre rutinene slik at dette ikke skjer igjen, sier rådmannen.

Kommunen understreker også at det ikke var snakk om restemat, men mat som lages dagen i forveien og vakuumpakkes før den blir kjørt til brukerne.

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.