fbpx Utestengt sykepleierstudent vant i retten Hopp til hovedinnhold

Utestengt sykepleier­student vant i retten

FARE FOR LIV OG HELSE: Klagenemnda ved studiestedet mente studenten hadde opptrådt grovt klanderverdig på en slik måte at det var skapt fare for liv eller helse for pasienter. Illustrasjonsfoto: Colourbox

Sykepleieren som tok videreutdanning i intensivsykepleie, tok saken til retten da han ble utestengt for påstått sterkt klanderverdig atferd i praksis. Der har han nå vunnet frem.

Oslo tingrett mener vedtaket om utestengelse er ugyldig, men avviser studentens krav om erstatning på 150 000 kroner, skriver  Universitetsavisa.

Studenten gikk i et videreutdanningsløp i intensivsykepleie og skulle gjennom praksisopplæring og kliniske studier. I løpet av denne perioden ble han bortvist fra sykehuset der han hadde praksis, skriver Universitetsavisa.

Arrogant, uengasjert og faglig svak

Klagenemnda ved studiestedet mente studenten hadde opptrådt grovt klanderverdig på en slik måte at det var skapt fare for liv eller helse for pasienter. I retten framholdt staten at mannen satte pasienters liv og helse i fare. Han ble beskrevet som «uengasjert, arrogant, faglig svak og uten forståelse for kompleksiteten hos pasienter».

Ansatt ble redd studenten

Årsaken ble oppgitt å være flere episoder som preget personalgruppen på avdelingen. Ett eksempel som gis, er at han skal ha skjelt ut en kollega på en pasientstue hvor pasienter lå våkne, samt ha hatt utfordringer med medikamentberegning og deretter fått et sinneutbrudd.

Videre ble det vist til at en av de ansatte uttrykte så sterk frykt ved å se studenten på avdelingen, at hun mente hun ville få store problemer med å komme på jobb under hans praksisperiode, ifølge dommen.

Les også:
OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.