Utestengt sykepleier­student vant i retten

FARE FOR LIV OG HELSE: Klagenemnda ved studiestedet mente studenten hadde opptrådt grovt klanderverdig på en slik måte at det var skapt fare for liv eller helse for pasienter.

Sykepleieren som tok videreutdanning i intensivsykepleie, tok saken til retten da han ble utestengt for påstått sterkt klanderverdig atferd i praksis. Der har han nå vunnet frem.

Oslo tingrett mener vedtaket om utestengelse er ugyldig, men avviser studentens krav om erstatning på 150 000 kroner, skriver Universitetsavisa.

Studenten gikk i et videreutdanningsløp i intensivsykepleie og skulle gjennom praksisopplæring og kliniske studier. I løpet av denne perioden ble han bortvist fra sykehuset der han hadde praksis, skriver Universitetsavisa.

Arrogant, uengasjert og faglig svak

Klagenemnda ved studiestedet mente studenten hadde opptrådt grovt klanderverdig på en slik måte at det var skapt fare for liv eller helse for pasienter. I retten framholdt staten at mannen satte pasienters liv og helse i fare. Han ble beskrevet som «uengasjert, arrogant, faglig svak og uten forståelse for kompleksiteten hos pasienter».

Ansatt ble redd studenten

Årsaken ble oppgitt å være flere episoder som preget personalgruppen på avdelingen. Ett eksempel som gis, er at han skal ha skjelt ut en kollega på en pasientstue hvor pasienter lå våkne, samt ha hatt utfordringer med medikamentberegning og deretter fått et sinneutbrudd.

Videre ble det vist til at en av de ansatte uttrykte så sterk frykt ved å se studenten på avdelingen, at hun mente hun ville få store problemer med å komme på jobb under hans praksisperiode, ifølge dommen.

Les også: