fbpx Tidligere nestleder i NSF, Erik Bårdseng, er død Hopp til hovedinnhold

Tidligere nestleder i NSF, Erik Bårdseng, er død

Erik Bårdseng
MANGE VERV: Mange kjenner Erik gjennom en lang karriere i NSF. Han har hatt verv som tillitsvalgt, fylkesleder i NSF Hedmark og senere nestleder i NSF fra 1998 til 2007. Foto: Kari Anne Dolonen

– Erik brydde seg om folk. Selv etter mange år som toppleder var Erik stillferdig og ydmyk, og med lite behov for oppmerksomhet om egen person, sier forbundsleder, Eli Gunhild By.

Erik Bårdseng døde brått og uventet og ville fylt 69 år 15. november.

Forbundsleder i NSF, Eli Gunhild By, sier det var en trist melding å få.

– Erik Bårdseng har vært en viktig person for NSF, både lokalt og sentralt. At han skulle dø så ung er bare trist.

Stort nettverk

Mange kjenner Erik gjennom en lang karriere i NSF. Han har hatt verv som tillitsvalgt, fylkesleder i NSF Hedmark og senere nestleder i NSF fra 1998 til 2007.

– Etter at han gikk av som nestleder ble han ansatt her på huset i samfunnspolitisk og helsepolitisk avdeling fra 2007 og frem til 2013. Etter det ble han en del av fag- og helsepolitisk avdeling. Her ble han til han gikk av med pensjon i november 2015, sier By.

Glad i mennesker

– Når du tenker tilbake, hvilke saker var Bårdseng mest opptatt av?

– Det som straks dukker opp, er hans samfunnspolitiske engasjement. Han var tydelig på at NSF skulle jobbe strategisk for å bli en stor samfunnspolitisk aktør, sier By.

Av gode egenskaper forbundslederen forbinder med Bårdseng, nevner hun at han var hardtarbeidende, kunnskapsrik, analytisk og flink til å lytte.

– Erik brydde seg om folk. Han var en stor ressurs og god kollega i NSF gjennom mange år. Selv etter mange år som toppleder var Erik stillferdig og ydmyk, og med lite behov for oppmerksomhet om egen person.