fbpx Politiet henlegger sak mot sykepleier som dopet ned pasienter i Bergen Hopp til hovedinnhold

Politiet henlegger sak mot sykepleier som dopet ned pasienter i Bergen

Medisiner

Sykepleieren som dopet ned flere pasienter ved et sykehjem i Bergen, var utilregnelig. Det slår en rettsmedisinsk vurdering fast.

Dermed kan kvinnen ikke dømmes, og politiet henlegger saken, skriver  Bergens Tidende.

– Vi har også vurdert tvungen behandling i form av psykisk helsevern. Men vi mener det ikke er vilkår for å legge ned påstand om det i denne saken, sier politiadvokat Cathrine Krohn ved Vest politidistrikt.

Innrømmet forholdet

Det var kolleger som slo alarm etter å ha oppdaget at noen pasienter var unormalt trøtte. Kvinnen ble også siktet for å ha stjålet medikamenter og for brudd på helsepersonelloven.

– Vi har funnet medikamenter hjemme hos kvinnen som vi mener stammer fra sykehjemmet, sa politiadvokat Cathrine Krohn i Vest politidistrikt i en artikkel publisert tidligere i år.

Sykepleier innrømmet å ha dopet ned fire pasienter ved et sykehjem i Bergen, og ble 16. mai løslatt etter halvannen måned i varetekt.

Krevende etterforskning

Politiet har gått gjennom kvinnens tidligere arbeidsforhold flere år tilbake i tid. De betegner etterforskningene som krevende og har fått bistand fra Kripos.

– Vi har vært i kontakt med siktedes arbeidsgivere og de stedene hun har jobbet som sykepleier. Ut fra det har vi ikke grunn til å tro at det er andre fornærmede som har fått medisiner eller pådratt seg skader, sa Krohn i tidligere intervju.

Den 44 år gamle kvinnen har erkjent å ha dopet ned fire eldre personer med antipsykotiske midler for å roe dem ned.

En av pasientene hennes falt i så tung søvn at vedkommende ble sendt til sykehus etter at kvinnen ble pågrepet.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse