fbpx Helfo varsler millionkrav mot Vestre Viken Hopp til hovedinnhold

Helfo varsler millionkrav mot Vestre Viken

Skilt fra Vestre Viken sykehus i Drammen
– Et mer aktivt kontrollsystem i regi av Helfo kunne ha bidratt til å avdekke misligheter tidligere. Vi oppfatter det derfor urimelig at Helfo krever påslag for renter med ti prosent, sier Administrerende direktør, Lisbeth Sommervoll. Foto: Kari Anne Dolonen

Helfo varsler et erstatningskrav på nesten ti millioner kroner mot helseforetaket Vestre Viken.

Vestre Viken fikk i mars 1 million kroner i bot av Sørøst politidistrikt for urettmessig å ha mottatt inntil 7 millioner kroner i refusjon fra Helfo i tidsrommet 2011 til 2017.

Nå vil Helfo kreve ytterligere 9,7 millioner, inkludert renter, ifølge  Drammens Tidende. [bak betalingsmur]

Administrerende direktør Lisbeth Sommervoll i helseforetaket aviser kravet som for høyt.

– Et mer aktivt kontrollsystem i regi av Helfo kunne ha bidratt til å avdekke misligheter tidligere. Vi oppfatter det derfor urimelig at Helfo krever påslag for renter med ti prosent, sier hun.

Samtidig påpeker Sommervoll at Vestre Viken vil betale tilbake, men de vil betale ut fra et såkalt «beste estimat». Det kan redusere kravet med flere millioner kroner, ifølge avisen.

Vestre Viken ble i april i fjor anmeldt av Helfo for forholdet, som var knyttet til feil bruk av takster ved klinikk for medisinsk diagnostikk (KMD) ved sykehuset i Drammen.

Les også:
OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.